iPhone 12 este una dintre acele generații iPhone care aduce schimbări mai ample de design, ocazie pentru strecurarea unui „defect” care face telefoanele Apple să pară mai uzate decât sunt de fapt.
Problemele apar în jurul camerei foto de pe spatele telefonului, marginea ornamentului înălțat destul de mult peste capacul din sticlă agățând foarte ușor îmbrăcămintea. Astfel, într-un timp relativ scurt, vopseaua începe să se subțieze.
Efectul de decolorare apare în cele din urmă pe întreg conturul carcasei, la zona de îmbinare a capacului cu rama laterală. Folosirea unei carcase de protecție nu evită neapărat apariția acestei probleme, forța concentrată pe muchiile carcasei amplificând efectele folosirii zilnice.
Unii proprietari iPhone 12 raportează inclusiv decolorarea ramei laterale, stratul de vopsea părând să se tocească în zonele mai expuse la uzură, cum sunt colțurile carcasei.
Aceleași probleme sunt raportate și la seria iPhone 11, respectiv a doua generație iPhone SE. Aparent, decolorarea apare anumite versiuni de culoare în nuanțe de roșu, verde și negru.
Cel puțin în cazul ediției iPhone 12 de culoare roșie, decolorarea ar putea fi parțial pusă în seama sensibilității pigmentului la radiație UV. Expunerea prelungită la soare și chiar dezinfectarea telefoanelor folosind dispozitive de sterilizare UV poate induce decolorarea anumitor vopseluri. Însă acest defect nu se manifestă în mod uniform pe carcasa telefoanelor iPhone 12, concentrarea pe zonele mai expuse părând să indice o altă cauză.
Oricare ar fi motivul, este inacceptabil ca un telefon premium cum este iPhone 12 manifeste uzură atât de devreme pe finisajele carcasei.