Samsung Galaxy S21 este cu 200 dolari mai ieftin de fabricat decât predecesorul Galaxy S20, potrivit listei de componente alcătuită de specialiștii Counterpoint Research.
Compania de analiză precizează că Samsung a optimizat mult mai bine costurile cu fabricarea actualei game de telefoane Galaxy S21, efortul depus pentru maximizarea profiturilor returnând un cost efectiv de producție între 400 și 600 dolari, în funcție de model. Astfel, noua serie S21 este cu până la 13% mai ieftin de fabricat decât modelele precedente, rezultatul fiind permis în principal de strategia agresivă pentru reducerea costurilor. Concret, Samsung folosește acum mai multe componente produse în fabricile proprii, fapt ce reduce atât dependența de lanțurile de aprovizionare, dar și costurile finale.
Un alt detaliu de care trebuie ținut seama este abandonarea pachetului de accesorii standard. Altfel spus, accesoriile rămase în cutia unui telefon Galaxy S21 sun în mare parte din carton: manuale și ghiduri de utilizare, ambalajul. În esență, nimic greu reciclabil, sau care să coste producătorul sud-coreean foarte mult.
Trecând la telefonul propriuzis, vârful de gamă Galaxy S21 Ultra vine cu prețul de 1199 dolari la pachet retail, însă pentru Samsung costul de fabricație este în jurul sumei de 533 dolari, diferența acoperind costurile activității de cercetare și dezvoltare, respectiv promovare, ceea ce rămâne reprezentând profitul companiei. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, modelul S21 Ultra este cu aproximativ 7% mai ieftin de fabricat decât predecesorul S20 Ultra.
Continuând în jos pe scara ierarhică, Galaxy S21 și S21+ sunt mai mult orientate spre gama de buget. Însă cu toate acestea, economia făcută de Samsung este chiar mai mare, cele două fiind cu 12%, respectiv cu 13% mai ieftin de fabricat decât modelele echivalente de generație anterioară. Explicația este ușor de găsit: ambele telefoane dispun de ecrane cu rezoluție mai mică (tendință generală la nivelul industriei), iar modelul S21+ vine și cu mai puțină memorie RAM. În plus, senzorul Time-of-Flight (ToF) intens promovat la generațiile Samsung anterioare a dispărut și el, aparent, fără obiecții majore din partea consumatorilor.
Economii semnificative sunt obținute și prin folosirea noului chipset Exynos 2100 cu suport 5G nativ, mult mai ieftin decât soluția echivalentă SD888 furnizată de Qualcomm. Per total, componentele fabricate de Samsung reprezintă 63% din costul total al subansamblelor folosite.
Ce-i drept, Samsung nu s-a folosit de obținute făcute în mod exclusiv pentru rotunjirea veniturilor, consumatorii finali ajungând și ei să plătească un preț ceva mai mic pentru exemplarul Galaxy S21 preferat.