Telefoanele pliabile de până acum au fost în atenția publicului din două motive. Pe de-o parte, fanii tehnologiei sunt fascinați de tehnologia nouă, care oferă noi cazuri de utilizare pentru smartphone-uri, permițând productivitate și divertisment pe un ecran mai mare. Pe de altă parte, aceste telefoane sunt semnificativ mai scumpe și mai fragile decât cele tradiționale. Aceste telefoane au ecrane acoperite cu plastic, nu sticlă, care se zgârie și poate fi perforat mult mai ușor decât o protecție obișnuită din sticlă și, până acum, niciunul nu a trecut de testele de rezistență de la JerryRigEverything… până la Mate X2 de la Huawei.
Pentru a trece de un astfel de test de rezistență, regula este ca telefonul să funcționeze la final. Iar Mate X2 a reușit să treacă, chiar dacă nu a performat cel mai bine la anumite capitole. În continuare, acest model este un telefon pliabil, cu plastic deasupra ecranului OLED. Asta înseamnă că se zgârie la fel de ușor precum celelalte telefoane de acest gen. De asemenea, ecranele sale nu sunt foarte rezistente la căldură, în comparație cu telefoanele obișnuite.
Totuși, Mate X2 de la Huawei a atins o performanță pe care niciun alt telefon pliabil de până acum nu a reușit-o până acum. În primul rând, atunci când intră în contact cu praf și nisip, balamaua sa nu preia particulele la interior. Astfel, atunci când deschizi și închizi ecranul pliabil, nu vor apărea zgomote nedorite din cauza prafului. În al doilea rând, întregul telefon a reușit să supraviețuiască în testul de îndoire în sensul opus.
Ba chiar Mate X2 a reușit să treacă anumite teste pe care telefoane de gaming precum Lenovo Legion Duel și ASUS ROG Phone 5 nu le-au trecut, ambele modele de gaming putând fi rupte de la jumătate.
În timp ce Mate X2 pare să fie un telefon pliabil foarte bun din punct de vedere al construcției, probabil că nu vor fi foarte mulți clienți care îl vor cumpăra în viitorul apropiat. Acesta este unul dintre cele mai scumpe telefoane de pe piață, fiind semnificativ mai scump și decât Galaxy Z Fold2. De asemenea, disponibilitatea sa este extrem de limitată, fiind greu de găsit în stoc în majoritatea magazinelor.
Vestea bună este că telefoanele pliabile sunt pe cale să egaleze în rezistență modelele tradiționale, singurul dezavantaj rămânând ecranul pliabil de la interior, care este încă acoperit cu plastic. Apoi, mai rămâne prețul, care va trebui să coboare semnificativ pentru a putea atrage un public mai mare.