Deținător al celor mai avansate tehnologii pentru ecrane OLED pliabile, Samsung este pe cale să dea lovitura aprovizionând mare parte din industrie cu ecrane pentru telefoane pliabile.
Deși, nici calitatea imaginii nu e rea deloc, principalul element de atracție pentru Google, Xiaomi, Vivo și alți jucători din industria smartphone este tehnologia Ultra Thin Glass (UTG), capabilă să confere ecranelor pliabile un nivel de planeitate și rezistență de neatins prin alte mijloace.
Fără sticlă UTG, ecrane OLED pliabile pot căpăta mult mai ușor deformări permanente în zona de pliere, dar și oriunde pe suprafața de afișare. Este un fapt dovedit că ecranele telefoanelor pliabile din actuala generație pot căpăta zgârieturi și deformări permanente chiar la o apăsare mai energică folosind unghiile degetelor. Următoarea generație de sticlă Ultra Thin Glass dezvoltată de Samsung ar trebui să rezolve în mare parte aceste neajunsuri.
Potrivit zvonurilor, Samsung va produce în masă noile ecrane OLED începând cu luna octombrie, Google și alți producători anunțând propriile dispozitive spre finalul acestui an.
Tot din zvonuri aflăm și că primul telefon pliabil din seria Google Pixel va avea un ecran care se pliază spre interiorul carcasei, măsurând 7.6 inch în modul extins.
În schimb, producătorul chinez Vivo ar fi optat pentru o soluție cu diagonală 8 inch și rată de aspect aproximativ pătrată (10.2:9). Noul smartphone va dispune și de un ecran frontal cu diagonală de 6.5 inch, livrat de producătorul chinez BOE.
Din păcate, în afară de faptul că ecranul pliabil este furnizat tot de Samsung, respectiv CSOT pentru ecranul plasat la partea din față, detaliile următorului telefon pliabil dezvoltat de Xiaomi nu sunt cunoscute.
Deși s-a „abonat” deja la soluțiile OLED furnizate de Samsung, Oppo nu se grăbește cu lansarea unui produs, informațiile circulate până acum dând ca termen prima parte a anului viitor. Aflăm totuși că produsul pregătit este un telefon pliabil cu design clamshell, având ecran principal de 7.1 inch și un ecran secundar de 1.5-2 inch plasat pe exteriorul carcasei. Zvonuri mai vechi indicau și pregătirea unui model de 8 inch, însă producătorul ar fi abandonat între timp planurile pentru acesta.
Printre clienții Samsung Display s-ar fi numărat și Huawei, însă planurile au fost abandonate din pricina interdicțiilor comerciale privind folosirea de tehnologii brevetate, deținute de companii americane.
Desigur, pe lista dispozitivelor care primesc ecrane OLED de ultimă generație se numără și modelele proprii Samsung, Galaxy Z Fold3 și Z Flip3. Tratate prioritar, acestea vor fi dezvăluite oficial chiar de luna viitoare.