Cum să organizezi o ședință foto cu telefonul mobil

28.07.2021
Cum să organizezi o ședință foto cu telefonul mobil

Plănuiești o ședință foto în timp ce ești într-o vacanță exotică pentru că vrei să te întorci de acolo cu amintiri superbe? Sau te-a rugat un prieten să-l ajuți cu poze frumoase pentru un proiect personal? Nu trebuie să-ți faci griji, am pregătit pentru tine câteva sugestii despre cum să pui la punct o ședință foto cu buget redus.

Iată de ce ai nevoie:

1. Bineînțeles, de un telefon mobil cu o rezoluție înaltă a camerei foto

În ultimii ani, marii producători de telefoane mobile au excelat în producția de aparate cu camere performante. Dar depinde și de ce ai nevoie. Este posibil să îți dorești fotografii clare și luminoase sau unele cu o saturație mai densă. Orice telefon ai alege sau ai la dispoziție, ședința foto va decurge ușor, deoarece nu va mai trebui să iei cu tine camera DSLR și alte obiective. Telefonul ține locul tuturor acestor dispozitive. Și te poți inspira din acest articol pentru a afla care sunt cele mai bune modele de telefoane, perfecte pentru o ședință foto stradală sau în natură.

2. De lumina de la apus

Dacă ședința foto are loc în sezonul cald, atunci trebuie să știi că lumina cea mai recomandată pentru fotografii de neuitat este cea de la apus. Este o lumină caldă și blândă, fiind rezultatul unei zile toride. Desigur că poți folosi și     lumina din timpul zilei, însă cu anumite mențiuni. Niciodată să nu ții telefonul cu camera foto orientată direct spre soare. Urmărește ca pe timpul zilei să alegi locuri umbrite, unde nu bate lumina direct. Aceasta creează umbre pe față și distorsionează realitatea. De asemenea, lumina din mijlocul zilei poate „arde” pozele – vei obține efectul de prea luminos, iar detaliile nu se vor distinge clar.

3. De accesorii

 Fotografiile din cadrul unei ședințe foto în parc sau în natură se pot face foarte ușor cu ajutorul unui trepied pentru telefon. Astfel poți organiza atât cadre spontane, cât și cadre gândite înainte, în momentul și locul potrivite. Chiar și singur te vei descurca foarte ușor să captezi imaginile, cu ajutorul auto declanșatorului de care dispune orice telefon. Trepiedul te va ajuta să nu miști aparatul, în comparație cu tremurul care poate apărea dacă ții telefonul în mână.

4. De un decor bun

Este foarte important să-ți planifici ședința foto luând în considerare aspectele ambientale. Cercetează locul unde vei face fotografiile, analizează lumina, traficul din zona respectivă. În funcție de ce vrei să transmiți prin acele poze vei decide dacă este potrivit sau nu. Dacă urmărești să faci fotografii mai dramatice și artistice, caută străzi nu foarte colorate, unde nuanțele de gri, cărămiziu sau chiar negru sunt cele predominante. Dacă, dimpotrivă, cauți decoruri pentru poze vesele și luminoase, încearcă să te orientezi spre locuri colorate, care transmit veselie – un parc, de exemplu, sau o stradă cu graffiti-uri.

5. De cadre cât mai variate

În timpul ședinței foto urmărește să surprinzi cadre cât mai variate și nu lăsa persoana pozată să stea într-o singură poziție. Abordează mai multe unghiuri și folosește orice obiect din jurul tău drept recuzită. Este un secret pe care-l utilizează și fotografii profesioniști pentru a putea alege la final cele mai reușite imagini. De asemenea, cu cât mai multe poze faci, cu atât mai mult se va relaxa persoana fotografiata, cadrele surprinse devenind mult mai naturale și mai spectaculoase.

Și, ca ultim sfat pentru etapa de editare, încearcă să nu deschizi foarte tare fotografiile. Ne referim la opțiunea prin care poate fi editată luminozitatea unei imagini. Vei pierde din claritatea imaginilor.

Aceste sfaturi despre cum să organizezi o ședință foto cu telefonul sunt simple și de bază, dar poți consulta și site-ul ceoportrait.com pentru a-ți pune la punct și mai în detaliu următoarele ședințe foto.

Sursa foto: unsplash.com

 

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult