Chiar dacă moda telefoanelor cu ecran curbat a cam fost înlocuită de cea a telefoanelor pliabile, Huawei insistă că Arc Display, un nou concept de ecran care îmbracă laturile carcasei și ascunde camera selfie, reprezintă viitorul.
De-a lungul evoluției întinsă pe câțiva ani, telefoanele cu ecran curbat au arătat puține avantaje concrete și multe dezavantaje, fiind de notorietate fragilitatea ecranului întins peste marginile carcasei, preluarea accidentală a comenzilor touch și oferta foarte redusă de aplicații optimizate, capabile să pună în valoare spațiul de afișare suplimentar.
Brevetată de Huawei, noua interpretare Arc Display prevede folosirea ecranului OLED pentru reprezentarea de butoane virtuale și chiar triggere pentru jocurile de mobil, asistate cu funcție de vibrație și o reinterpretare a tehnologiei Apple 3D Touch. Altfel spus, butoanele virtuale vor reacționa la diferite intensități de apăsare, pentru control sporit în jocurile preferate. Îl plus, când ecranul este oprit vom putea folosi diferite combinații de apăsări pe marginile curbate ale ecranului pentru a iniția anumite comenzi, cum ar fi activarea camerei foto.
Desigur, marginile curbate ale ecranului OLED vor putea fi luminate pentru afișarea mesajelor de notificare, spre exemplu, atunci cânt telefonul este lăsat pe masă cu fața în jos.
În pas cu vremurile, brevetul acordat pentru Huawei prevede și folosirea unei camere frontale cu tehnologie under-display, loc pentru difuzoare stereo și integrarea unui procesor AI dedicat, pentru accelerarea funcțiilor bazate pe algoritmi de procesare neurală.
Pe lista inovațiilor intră și un sistem de răcire dedicat pentru hardware-ul găzduit la interior, menit să asigure performanțe optime în orice situație.
Desigur, toate acestea se află momentan la stadiul de idei brevetate, Huawei dispărând de ceva timp din rândul producătorilor smartphone de top.