Galaxy S22 ar putea reprezenta o schimbare în gama de dispozitive mobile de la Samsung. Pe de-o parte, design-ul ar putea fi din nou schimbat, pe de altă parte, componentele interne ar putea fi semnificativ diferite de această dată. Exynos 2200, noul chipset Samsung care va integra tehnologie de la AMD, ar putea fi semnificativ mai puternic în anumite situații decât Snapdragon 898 de la Qualcomm, iar compania ar putea livra pentru prima dată modele mai performante în Europa decât în SUA.
Conform Max Weinbach, redactor Android Police și „leaker” ocazional, noile smartphone-uri Samsung, care vor fi lansate în doar câteva luni, la începutul anului 2022, vor beneficia de aceeași combinație de procesoare precum în anii precedenți. Unele regiuni vor primi variante cu Snapdragon 898, în timp ce altele vor primi noile procesoare Samsung, Exynos 2200. Dacă în trecut diferențele de tehnologie și arhitectură nu erau semnificative, de această dată, Samsung ar putea veni cu un cip superior.
În trecut, variantele Snapdragon ofereau fie mai multă performanță, fie puteau susține un nivel de performanță ridicat pentru un timp mai lung, fie consumau mai puțină energie. În fond, ambele variante ale telefoanelor erau comparabile între ele în materie de capabilități și performanță în majoritatea cazurilor de utilizare.
oh yeah s22, s22+, s22 ultra is gonna have an exynos 2200 and a snapdragon 898 version
found it a few weeks ago
— Max Weinbach (@MaxWinebach) October 22, 2021
Se pare însă că trecerea de la un GPU Mali la arhitectura RDNA2 de la AMD, aceeași folosită pe noile sale procesoare grafice Radeon RX6000, cât și în consolele PlayStation 5 și Xbox Series, ar putea oferi un avantaj în fața GPU-urilor Adreno de la Qualcomm.
Iar Samsung nu pare să țină cel mai puternic procesor rezervat pentru cel mai scump telefon. Atât varianta de bază, Galaxy S22, cât și variantele superioare S22+ (sau Pro?) și Galaxy S22 Ultra vor beneficia de aceleași procesoare. Rămâne de văzut cât de mare este avantajul lui Exynos 2200 în testele de performanță și, mai important, dacă utilizatorii vor vedea vreo diferență în utilizare.
Fiind vorba mai degrabă despre o diferență de GPU, probabil că numai cei care „consumă” multe jocuri complexe pe telefon vor profita din plin de beneficiile noului cip.
sursa: Twitter