Spre deosebire de majoritatea autoturismelor, claxonul inclus pe mașinile Tesla poate fi personalizat prin selectarea tonului preferat. Mai nou, poate fi folosit și în rolul de megafon, pentru a striga la ceilalți șoferi.
Rămâne de văzut dacă nu cumva funcționalitatea nou adăugată pe mașinile Tesla intră în conflict cu legislația din anumite țări, instalarea de megafoane pe autoturisme fiind în general un „privilegiu” rezervat doar pentru anumite categorii de vehicule, cum sunt mașinile de intervenție folosite de poliție, pompieri, salvare.
Deocamdată, folosirea difuzoarelor externe prevăzute pe mașinile Tesla pentru a reda sunetul captat de microfoane aflate la interiorul vehiculului nu contravine în mod expres niciunei prevederi din legislația aplicabilă pe teritoriul SUA. Mai degrabă, s-ar părea că Tesla speculează o ambiguitate strecurată în termenii legilor actuale pentru a face pe placul fanilor care au solicitat această funcție.
Concret, legislația din SUA stipulează doar că vehiculele electrice în mod normal silențioase trebuie să dispună de mijloacele necesare pentru alertarea trecătorilor, atunci când se deplasează la viteză redusă. Însă textul de lege nu arată în mod fără echivoc dacă modalitatea de alertare trebuie să fie un sunet dintr-o selecție predefinită de tonuri audio, sau orice fel de sunet redat folosind dispozitivele special prevăzute pentru acest scop.
Demonstrată într-un clip video, noua funcție megafon nu oferă chiar cea mai bună fidelitate audio, sunetele fiind redate cu un ușor efect de ecou și cam mult bass, sugerând că acest mod de folosire a claxonului nu a fost intenționat chiar din faza de proiectare a mașinilor Tesla.
Rămâne de văzut da actualizarea de firmware menită să completeze funcția Boombox anunțată în urmă cu exact un an va activa modul de redare megafon pentru toate regiunile în care sunt comercializate autoturismele Tesla.