Brandul OnePlus a trecut prin mai multe faze în existența sa. Inițial prezentat drept un brand care dorește să ofere telefoane performante la prețuri accesibile, producătorul chinez a atins cea mai mare bază de fani dedicați în perioada în care oferea telefoane cu construcție premium și foarte puține compromisuri. Acele telefoane erau construite la același nivel înalt precum cele de top ale concurenței, dar oferite chiar și la jumătate de preț. Se pare însă că trecerea brandului la unul cu aspirații „premium” a dus și la mai puțină atenție pentru detalii importante, precum construcția solidă, care să reziste în timp, așa cum se întâmplă cu OnePlus 10 Pro.
Cel mai nou clip de teste de rezistență extremă de la JerryRigEverything este dedicat lui OnePlus 10 Pro, noul flagship al brandului pentru 2022. Acesta este unul dintre cele mai performante smartphone-uri de pe piață, oferind un chipset Snapdragon 8 Gen 1, o cameră foto performantă, cu tehnologie Hasselblad, și încărcare ultra-rapidă.
Ce nu pare să ofere însă OnePlus 10 Pro este garanția că va rezista la abuzuri pe parcursul câtorva ani de utilizare. Chiar dacă este un telefon realizat din metal și sticlă, la fel ca multe dintre cele mai solide telefoane de pe piață, acesta nu pare să fie gândit pentru a rezista și la îndoituri. Telefonul efectiv se rupe dacă pui presiune asupra lui, fiind absolut irecuperabil în urma procesului. Astfel, dacă ții telefonul în buzunarul din spate și te așezi pe el, s-ar putea să ai o surpriză neplăcută.
Desigur, o husă rezistentă ar putea evita acest lucru, dar majoritatea utilizatorilor vor folosi husa din pachet, care nu oferă niciun fel de protecție în această situație.
Acesta nu este primul telefon OnePlus care nu iese bine în urma testelor JerryRigEverything. Anterior, sticla de pe spatele modelului OnePlus 7T, care integra un modul de cameră rotund foarte mare pe partea din spate, s-a spart în zona camerei, pentru că nu oferea destulă rezistență structurală în respectiva zonă.
În cazul lui OnePlus 10 Pro, motivul pentru care nu a rezistat pare să fie rama metalică foarte subțire și două puncte fragile pe părțile opuse ale telefonului, chiar în jurul modulului de cameră. Pe dreapta este amplasată o antenă, care necesită un decupaj în carcasa metalică, în timp ce pe partea opusă este decupajul pentru butoanele de volum.
Desigur, acestea sunt „teste extreme” de rezistență și nu supune telefonul la situații obișnuite de utilizare zilnică. Probabil că majoritatea utilizatorilor de OnePlus 10 Pro nu vor întâlni niciodată această problemă, însă în urma acestor rezultate știm că ar fi bine să evităm poziționarea lui OnePlus 10 Pro în buzunarul din spate, sau să fim mai atenți dacă telefonul se află pe scaun sau canapea înainte să ne așezăm cu toată greutatea pe el.