OSOM, compania fondată de foști membri ai echipei Essential, anunță la numai câteva luni de la dezvăluirea primului său telefon că acesta va întârzia pe piață. Se pare că întârzierea va veni însă la pachet cu un upgrade hardware. Programat inițial să fie prezentat în cadrul Mobile World Congress, prezentarea telefonului a fost mutată pentru vara acestui an, urmând ca lansarea să fie împinsă din trimestrul al treilea către sfârșitul lui 2022.
Cei de la OSOM par să dorească continuarea ideii din spatele Essential, adică telefoane performante cu software de calitate la prețuri accesibile. OSOM V1, primul lor telefon, va fi concentrat în special pe securitatea datelor, compania promițând că îl va livra cu un „Secure Data Cable” care include un cip special, care nu va permite accesarea datelor de pe telefon atunci când îl încarci din surse necunoscute.
La nivel hardware, acesta va fi livrat cu un procesor Snapdragon din seria 8, probabil modelul Gen 1 care se regăsește acum pe flagship-uri, sau poate chiar o revizie mai nouă, având în vedere că telefonul va fi lansat cândva mai spre finalul anului. Poate până atunci vom vedea și un Snapdragon 8 Gen 1+, așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani. Inițial, telefonul era programat să folosească Snapdragon 888. Alte capabilități interesante sunt suport pentru două cartele SIM, prezența unui modul Ultra-Wide Band (UWB), care ar putea permite folosirea de chei digitale pentru deschiderea mașinilor sau încuietorilor de la casă, cât și găsirea mai precisă a telefonului în cazul în care este pierdut.
Construcția va fi realizată din titan și Gorilla Glass Victus, în timp ce spatele va fi de tip ceramic. Asta va asigura rezistență la zgârieturi. OSOM promite pentru modelul V1 autonomie de peste o zi și camere de „flagship”, cu senzori de 48, respectiv 12 megapixeli pe partea din spate. La capitolul software, OSOM se bazează pe experiența echipe de la Essential, unde actualizările veneau uneori mai repede decât cele de la Google pentru modelele Pixel. Suportul promis de update este de patru ani (3 de sistem și 4 de securitate), dar nu este exclus să ofere suport mai lung dacă telefonul OSOM V1 se dovedește a fi popular în timp.
sursa: Phone Arena