Una din problemele majore ale dispozitivelor smartwatch este că sunt pur și simplu prea mici pentru a putea fi controlate în mod eficient folosind interacțiune touch. Însă Google a brevetat o posibilă soluție salvatoare, aplicabilă pentru viitoarea serie Pixel Watch.
Rămâne de văzut dacă invenția brevetată de Google va intra sau nu în conflict cu tehnologia asemănătoare prezentă deja de Sony, căștile LinkBuds înlocuind deja interacțiunea touch folosind comenzi aplicabile la nivelul pielii.
Funcționând, aparent, după același principiu, inovația rezervată pentru un viitor model Pixel Watch ar oferi cel puțin un control de bază asupra dispozitivului, permițând aplicarea comenzilor swipe în dreapta și în stânga ecranului, la nivelul pielii.
Rămâne de văzut cât de mult vor aprecia viitorii utilizatori senzațiile oferite de comenzile touch aplicate direct pe piele. Probabil că succesul tehnologiei va fi până la urmă decis de precizia cu care respectivele comenzi sunt preluate de gadgetul purtat la mână, orice declanșare accidentală sau imprecisă fiind cu siguranță penalizată de viitorii utilizatori.
Denumite ”skin gestures” comenzile aplicabile direct pe piele ar putea constitui o modalitate alternativă de interacțiune cu diferite accesorii din categoria căștilor wireless, ceasuri inteligente sau alte accesorii de purtat. Comenzile astfel aplicate sunt detectate cu ajutorul mai multor senzori care acționează simultan, urmărind atât mișcările degetelor în imediata vecinătate a dispozitivului, cât și apăsările care arată intenția de activare a unei comenzi.
Și Huawei a brevetat o inovație oarecum similară în anul 2018, permițând desenarea de litere direct pe piele, care să apară apoi pe ecranului unui smartwatch, fără a mai apela la o tastatură afișată direct pe ecran.
Rămâne de văzut dacă invenția brevetată de Google va fi sau nu prezentă pe reprezentantul primei generații Pixel Watch, așteptată să fie dezvăluită peste doar câteva luni, cu ocazia evenimentului Google I/O Developer Conference.