Cândva, limitată la câteva zeci de caractere per postare, rețeaua Twitter va permite utilizatorilor să distribuie postări ”Notes” cu până la 2500 de caractere.
În mod uzual, postările distribuite pe Twitter nu pot avea mai mult de 280 caractere, actuala limită înlocuind-o pe cea de 140 caractere folosită până în anul 2018. Totuși, de la 280 la 2500 caractere per postare este cale lungă, concesia oferită de administratorii platformei vizând doar anumite categorii de utilizatori care chiar au ceva de spus. Aparent, este vorba de autori recunoscuți, precum ziariști și vedete ale platformei cu anume reputație, opțiunea distribuirii de postări „interminabile” nefiind pentru utilizatorii de rând.
Deocamdată, Twitter doar testează noua funcție Notes cu un grup restrâns de autori din țări precum Canada, SUA, Marea Britanie și Ghana. În mod ideal, postările Notes vor ține utilizatorii mai bine conectați la ecosistemul Twitter, oferindu-le ceea ce găsesc deja pe platforme precum Facebook. Astfel, în loc de scurte postări cu link atașat, cei care urmăresc pe Twitter site-urile preferate de știri sau autori individuali vor putea găsi și opiniile acestora prezentate pe larg, sau extrase mai ample din conținutul articolelor de știri pe care sunt invitați să le citească prim activarea link-ului respectiv.
Prin introducerea opțiunii Notes, Twitter pare că se dezice tot mai mult de eticheta platformei de microblogging, centrată mesaje rapide cu propagare aproape în timp real, devenind tot mai mult o platformă de socializare în stil convențional. Totuși, noua categorie Notes are un rol clar definit. Astfel, în timp ce postările obișnuite cu limită de 280 caractere au rol mai degrabă conversațional și pentru comunicarea rapidă de informații, postările Notes au mai degrabă rolul de „condensa” informațiile altfel răsfirate într-o formă ușor de absorbit pentru urmăritorii care nu au răbdare să urmărească întreaga discuție. Interesant este că postările Notes nu se rezumă doar la text, putând include și poze, animații GIF sau alte informații. Desigur, nu va lipsi nici posibilitatea de editare, pentru corectarea eventualelor erori gramaticale sau revizuirea conținutului inițial.