Spre exemplu, dacă ești utilizator de tabletă nu vei putea vedea comentariile din Play Store lăsate de utilizatorii smartphone și vice-versa, Google încercând să rezolve astfel problema recenziilor care nu reflectă experiența oferită în utilizare.
Având în vedere discrepanța foarte mare între numărul utilizatorilor de telefoane inteligente și cei de tablete, nu este de mirare că dezvoltatorii de aplicații Android investesc mult mai multe resurse în optimizarea aplicațiilor pentru prima categorie de dispozitive. Așa se face că dacă instalezi pe tabletă o aplicație foarte apreciată din Play Store, ai șanse mari să fi indus în eroare de recenziile pozitive, majoritar lăsate de pe smartphone. Până acum, Google nu diferenția între categoriile de dispozitive, strategia fiind de simplă centralizare a tuturor recenziilor primite, ranking-ul general fiind decis de majoritate, fără a ține cont de nevoile utilizatorilor individuali.
Dezavantajul este că sub noul mecanism de filtrare a comentariilor vei vedea mult mai puține recenzii, dacă aplicația respectivă numără puțini utilizatori care să folosească tipul tău de dispozitiv. Spre exemplu, tabletele sunt mai rar folosite, însă instalările de aplicații Android pe dispozitive smartwatch sunt și mai rare. Probabil că doar utilizatorii de Smart TV-uri se vor simți întrutotul îndreptățiți, numărul acestora și afinitatea pentru anumite aplicații de Android ajutând la centralizarea de recenții relevante.
Noua abordare a sistemului de recenzii este semnalată prin afișarea unui simbol „verified” în dreptul rating-ului acordat, semnalând că punctajul este generat pe baza unor dispozitive similare celui folosit de tine, cât și ținând cont de locația geografică în care te afli.