Google a anunțat că la centrul de dezvoltare Fitbit din București lucrează aproximativ 300 de persoane, iar acesta este cel mai mare centru de dezvoltare pentru ceasuri și brățări inteligente din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). Informația a fost făcută publică după ce compania și-a prezentat noul birou din București, aflat în apropiere de centrul istoric, în clădirea Unirii View.
Angajații din România ai Fitbit lucrează la sistemele de operare pentru ceasurile inteligente produse de companie, la aplicații (precum cea de electrocardiogramă) și la servicii, care sunt folosite inclusiv în smartphone-uri. Totodată, există specialiști în cloud și inteligență artificială.
„Inovația născută din centrul local va alimenta tehnologia utilizată în toate colțurile lumii”, a declarat Elisabeta Moraru, Country Manager al Google România.
După preluarea Fitbit, Google a ajuns să aibă peste 350 de angajați pe piața locală. Compania a intrat oficial în România în urmă cu 12 ani, când avea doar câțiva angajați care lucrau într-un spațiu de co-working din București.
Gigantul a mai dezvăluit, cu ocazia mutării într-un nou sediu, că oferă în România peste 30 de cursuri – de digital marketing, programare, siguranță online și dezvoltare a carierei – în cadrul programului Google Atelierul Digital. Compania are în România nouă hub-uri în care oferă educație și consultanță, iar acestea sunt aflate în cele mai importante centre universitare.
Cursurile au fost urmate de peste 500.000 de persoane, online și offline. Totodată, peste 10.000 de antreprenori locali au primit consultanță de la companie.
La inaugurarea noului birou a fost prezent ministrul Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja. El a dezvăluit că țara noastră va deschide un hub de inteligență artificială, în care guvernul investește 50 – 60 de milioane de euro. Proiectul nu este o noutate, fiind anunțat prima dată în 2020, dar o perioadă nu a mai fost o prioritate pentru guvernanți, din cauza pandemiei.
Potrivit lui Burduja, guvernul speră să atragă în România talente în domeniul AI inclusiv de peste hotare. „Pentru noi inteligența artificială este prioritate zero”, a spus ministrul, care a adăugat că țara noastră a rămas în urmă în acest domeniu.