Potrivit informațiilor deocamdată neconfirmate oficial, Twitter va schimba politica de acordare a însemnului ”utilizator verificat”, astfel ca doar abonații Twitter Blue să se mai poată bucura de acest „privilegriu”.
Întâlnit și la alte platforme, precum Instagram, însemnul ”utilizator verificat” adăugat în dreptul pozei de profil ar rolul de a comunica urmăritorilor o informație esențială. Anume că acesta este contul oficial al vedetei/personalității pe care o urmăresc și nu vreuna dintre nenumăratele clone. Altfel spus, beneficiile sunt atât de partea vedetelor care sunt îndreptățite să folosească identitatea respectivă, cât și pentru utilizatorii respectivei platforme de socializare, care evită astfel să cadă în plasa diverșilor escroci și oportuniști se folosesc de faima respectivei vedete spre propriul câștig.
Însă dacă zvonurile apărute imediat după confirmarea trecerii Twitter în portofoliul lui Elon Musk se confirmă, atunci schimbarea ar putea reprezenta o lovitură tocmai împotriva măsurilor benefice promise de șeful SpaceX.
Măsura ar putea fi justificată prin nevoia, exprimată chiar de Elon Musk, de a face mai profitabilă platforma de microblogging, răscumpărând eventual mai repede suma de 44 miliarde dolari plătită în cadrul achiziției nu tocmai avantajoasă pentru noul proprietar.
Desigur, înainte de a da ca sigur zvonul ar trebui să ne gândim și la directorii Twitter pe care Musk nu ia concediat (încă), care aparent ar fi ajuns la această decizie în urma unor discuți purtate în absența noului CEO.
Pentru 5 dolari, abonamentul Twitter îți permite deja să retragi tweet-urile publicate accidental, cât să-ți personalizezi pictogramele și bara de navigație. Probabil cea mai „vizibilă” schimbare pe care o poți observa la abonații Blue este posibilitatea de a schimba pictograma de profil cu un NFT, lucru care este afișat cu într-un chenar de formă diferită față de cercul obișnuit. Nici măcar reclamele nu dispar de tot, ci doar cele din feed-ul Twitter Blue Publisher network.
Aparent, păstrarea ecusonului Twitter Verified ar urma să fie condiționată cu un abonament „special”, în valoare de 20 dolari/lună. Cel mai probabil, va fi curând dezmințită drept falsă, suma cerută depășind cu mult orice așteptări care ar putea fi considerate rezonabile la compania americană, oricare ar fi proprietarul acesteia.