Simțind, probabil, slăbiciune din partea rivalului Meta care tocmai a concediat 11.000 de angajați după ce cheltuielile cu dezvoltarea noului Metavers au ajuns la valori nesustenabile, Apple dă semne că recunoaște potențialul universului imaginat de Mark Zuckerberg, sau cel puțin, nu vrea să rămână fără nimic de arătat atunci când alternativa Facebook va fi prezentată oficial.
Potrivit informațiilor obținute din surse apropiate companiei americane, conducerea Apple a ales o atitudine cel puțin prudentă față proiectul „faraonic” a lui Mark Zuckerberg, în care acesta și-a asumat dezvoltarea prin forțe proprii a unei noi platforme de socializare bazată pe tehnologii AR/VR. Denumită Metaverse, aceasta se vrea a oferi nimic mai puțin decât o alternativă la lumea reală. În viziunea lui Mark Zuckerberg, utilizatorii vor avea propriul Avatar în Metaverse, prin care să se întâlnească și interacționeze cu prietenii sau partenerii de afaceri în mediul virtual. Deja există până și o „piață imobiliară” cu proprietăți pe care le poți cumpăra în Metaverse.
În timp ce restul lumii pare să ia în derâdere viziunea lui Zuckerberg, s-ar părea că Apple lucrează deja la o alternativă Metaverse, surse apropiate companiei dând chiar și un termen de lansare. Astfel primele accesorii Apple pentru realitate augmentată vor sosi înainte de jumătatea anului 2023.
Cu toate acestea, hardware-ul fizic este doar o parte a ecuației, deoarece software-ul va juca un rol la fel de important. Potrivit informațiilor citate de Bloomberg, Apple a angajat oameni pentru a construi și partea software a platformei, iar unul dintre acele proiecte ar putea implica propria interpretare a companiei asupra metaversului.
Din păcate toate zvonurile de până acum arată că alternativa Apple pentru Metavers nu va avea un „bilet” de intrare prea accesibil, casca AR dezvoltată pentru interacțiunea cu lumea virtuală având un cost de aproximativ 3.000 dolari, acesta fiind un dispozitiv bazat pe tehnologii de ultimă generație, asemănător celui prezentat deja de Meta.