Noul iPad 10 nu este tocmai ceea ce așteptau fanii tabletelor de la Apple. În primul rând, acesta livrează doar jumătate din ceea ce își doreau cei care au nevoie de o tabletă de bază. Apoi, prețul acesteia a crescut foarte mult față de prețul modelului de bază anterior, ceea ce face acest model mai puțin accesibil pentru cei cu bugete limitate. Trecerea la un nou design aduce însă câteva întrebări legat de rezistența tabletei, iar JerryRigEverything a încercat să răspundă la cât mai multe în clipul în care testează cum se comportă după zgârieturi, ardere sau îndoituri.
Tabletele Apple nu au o reputație foarte bună atunci când vine vorba despre rezistență la cazuri de utilizare extreme. Încă de la primul model care a adoptat acest nou design cu margini drepte, iPad Pro din 2018, tabletele Apple s-au îndoit foarte ușor. Astfel, erau mici speranțe că iPad 10 va supraviețui, însă existau câteva detalii care sugerau că ar putea oferi ceva rezistență în plus.
Acest model nu este echipat cu un încărcător wireless pentru Apple Pencil, făcând loc mai degrabă pentru o cameră poziționată pe laterală, pe format landscape. Astfel, acea zonă, care se rupea pe modelele Pro și Air, ar avea mai multă rezistență. Se pare însă că pe partea opusă a apărut, din păcate un alt punct sensibil: contactele magnetice Smart Connector. Imediat ce aplici puțină forță pe tabletă, aceasta se rupe, cu tot cu sticla de protecție și ecranul LCD de sub aceasta.
Desigur, toată tableta este construită din aluminiu, deci va rezista la zgârieturi și poate chiar și șocuri ușoare, iar ecranul din sticlă este rezistent la zgârieturi „obișnuite”, în ton cu alte tablete și smartphone-uri din piață. Totuși, iPad 10 este una dintre puținele dispozitive de acest gen cu un ecran nelaminat. Acest lucru înseamnă că sticla și ecranul sunt două componente separate, deci dacă se sparge doar sticla, sau doar ecranul, acestea pot fi înlocuite independent, ceea ce îi oferă un plus la capitolul reparabilitate.
Astfel, iPad 10 este pe de-o parte ceva mai ușor de reparat decât alte modele, dar pe de altă parte la fel de fragilă atunci când vine vorba despre posibilitatea de îndoire. Și dacă vă întrebați ce sens are testul de îndoire? Ei bine, acesta demonstrează că tableta nu va supraviețui dacă te așezi pe ea din greșeală, fie că o ai poziționată pe un scaun sau pe o canapea, sau chiar într-o geantă, în cazul în care alte obiecte o vor apăsa de la jumătate. O husă pentru iPad 10 pare să fie absolut necesară pentru a-i oferi mai multă rezistență structurală în astfel de situații.
sursa: JerryRigEveryting