Google este constant cel mai vizitat site din lume, căutările sale fiind parte din experiența de utilizarea internetului în toate țările în care nu este interzis. Totuși, în toată istoria sa de 25 de ani, niciun alt eveniment important nu a fost la fel de căutat decât finala Campionatului Mondial de Fotbal din 2022. CEO-ul Google, Sundar Pichai, a anunțat pe Twitter că Google Search a înregistrat un trafic record la momentul finalei.
De altfel, Campionatul Mondial a fost probabil cel mai urmărit eveniment din istorie, accesul la informații și posibilitatea de a urmări meciurile de oriunde, făcând acest lucru posibil. Cei care nu puteau să urmărească meciul live, au căutat constant informații despre acesta, iar notificările în timp real despre scor au ajutat fanii sportului să fie în constantă legătură cu evenimentul.
De altfel, finala a fost și una foarte tensionată, cu multe goluri, faze impresionante și răsturnări de situație. Ceea ce părea o victorie ușoară pentru Argentina în prima parte s-a transformat într-un meci care s-a jucat până în ultima secundă, cu multe prelungiri și un final decis de lovituri de la 11 metri.
Pichai a menționat în mesajul său că în timpul celor peste două ore de meci, era ca și cum toată planeta caută informații despre un singur lucru.
Search recorded its highest ever traffic in 25 years during the final of #FIFAWorldCup , it was like the entire world was searching about one thing!
— Sundar Pichai (@sundarpichai) December 19, 2022
Este interesant însă faptul că în cursul acestui an au existat și alte evenimente care ar fi putut fi de interes mare sau chiar mai mare decât finala unei competiții sportive. Invazia Ucrainei din luna februarie a fost un eveniment important la nivel mondial, de exemplu, sau slăbirea restricțiilor referitoare la pandemia de Coronavirus. Totuși, întreaga planetă pare că a ales să se reunească în jurul unui eveniment sportiv, care, în mod normal ar simboliza bucurie.
Totuși, chiar și Campionatul Mondial a fost unul foarte controversat, în mare parte din cauza felului în care a fost aleasă țara organizatoare în urmă cu peste 10 ani, dar și din cauza nerespectării drepturilor omului din Qatar și legilor foarte stricte de acolo.
sursa: Engadget