Spre sfârșitul anului trecut, am aruncat o privire asupra noilor căști de gaming Sony Inzone H9, modelul de top al celor de la Sony dedicat atât utilizatorilor de PC, cât și gamerilor ce dețin un PS5. Dotările lui H9 duc însă acest headset într-o gamă de preț mai greu accesibilă celor cu resurse financiare mai limitate, Sony oferind însă alternative și pentru aceste categorii de public: modelele Inzone H7 și H3.
Trebuie menționat încă de la început că H7 are aceleași aspirații premium precum fratele său mai mare, cu câteva compromisuri pentru a se situa la un nivel de preț mai „prietenos”, în timp ce H3 este un model de intrare în gamă, care face mai multe sacrificii pentru a nu depăși un cost accesibil, în teorie, tuturor buzunarelor. Să le luam însă pe rând.
În cazul lui Inzone H7, se vede cu ochiul liber că avem de-a face cu un soi de „frate geamăn” al variantei H9, conținutul pachetelor celor două modele fiind identic, inclusiv dongle-ul USB cu comutator, ce permite conectarea căștilor la PC sau PS5.
De asemenea, design-ul ergonomic, punctul forte al H9, este păstrat aproape neschimbat și la H7, asigurând confortul purtătorului chiar și în timpul unor sesiuni de utilizare mai lungi. Diferența majoră la acest capitol față de fratele mai mare este înlocuirea materialului din care sunt confecționate cupele căștilor: în timp ce H9 folosea un soi de piele artificială foarte comodă, H7 se rezumă la cupe realizate dintr-un material textil.
Și, deși este comod, acesta are un aspect mult mai „ieftin” și lasă impresia că se murdărește mult mai rapid și se curăță mai anevoios decât soluția aleasă pentru H9. Evident, prefer materialul premium de la H9, mai ales în condițiile în care aceasta este dotarea standard pentru căștile de gaming din gama de preț a lui H7.Cea de-a doua diferență majoră față de modelul H9 este absența implementării ANC (active noise cancelling) din Inzone H7. Sincer, nu pot zice că duc lipsa acestei opțiuni: sesiunile de gaming au loc de obicei în locuri liniștite și relativ silențioase, unde blocarea pasivă a sunetelor înconjurătoare este, de cele mai multe ori, absolut suficientă. Odată cu eliminarea ANC, veți observa și dispariția microfoanelor dedicate de pe exteriorul căștilor, precum și a butonului dedicat aceste funcții.