Distribuită la finalul anului trecut, actualizarea la OxygenOS 13 inițial nu a creat probleme posesorilor de telefoanele OnePlus 9, însă patch-urile firmware distribuite pentru a îmbunătăți securitatea dispozitivelor au avut efecte catastrofale.
Fără o explicație anume, Google pare că a avut unele dificultăți cu distribuirea așa numitului January Play system update, către telefoanele Pixel 6 și Pixel 7. Însă în cazul Oppo, același patch de securitate pare că a stricat cu totul firmware-ul OxygenOS 13, utilizatorii care au apucat să îl aplice pe dispozitive din seria OnePlus 9 rămânând cu telefonul permanent blocat în ecranul de pornire. Aparent, singurul remediu posibil este aplicarea manuală a unei versiuni anterioare de firmware, procedeu nu tocmai la îndemână pentru utilizatori neexperimentați și dispozitive netrecute prin procedeul de ROOT. Prin urmare, ghinioniștii sunt îndrumați să-și trimită telefoanele OnePlus rămase nefuncționale către cel mai apropiat centru de service autorizat, producătorul suportând costul intervenției dispozitivele cu garanție valabilă. Compania promite să remedieze acest defect fără pierderi de date.
Retrase între timp, patch-urile de firmware cu probleme sunt etichetate LE2111_11.F.19 și LE2121_11.F.19. Totuși, este ciudat cum producătorul chinez a reușit să distribuie către consumatorii din piețele vestice o actualizare de firmware netestată corespunzător.
Cert este că problema nici nu a fost recunoscută oficial până săptămâna trecută, compania punând omisiunea în seama vacanței de Anul Nou Chinezesc, care a trimis acasă majoritatea angajaților.