Multe companii dezvoltă soluții de transfer de date de pe un telefon pe altul, însă, inevitabil, anumite fișiere sau aplicații rămân întotdeauna în urmă, din varii motive. În general, este ușor să faci transferul de la o generație la alta a aceluiași brand, dar este mai greu să te muți de pe telefoane produse de una din companii pe cele produse de alta. Trei companii din China consideră însă că este important pentru clienți să poată face transferul rapid și fără eforturi mari, așa că au creat o alianță prin care telefoanele lor vor putea face schimb de date mai ușor. Aceste companii sunt Oppo, Vivo și Xiaomi, cei mai mari producători de telefoane din China.
Oppo și Vivo sunt companii deținute de BBK Electronics, iar interoperabilitatea între aceste modele era cumva de așteptat, chiar dacă cele două brand-uri chinezești neagă cu fiecare ocazie că ar fi deținute de o altă companie mai mare, sau că ar avea legături între ele. Așa nega și OnePlus legăturile cu Oppo, până când cele două companii au fost consolidate într-una singură, sub conducerea lui Pete Lau, șeful OnePlus la acel moment. Cea de-a treia companie, Xiaomi este independentă de BBK, dar pare că Xiaomi consideră că ar fi un avantaj parteneriatul cu aceste brand-uri concurente.
Anunțul a fost făcut de Xiaomi pe rețeaua de socializare Weibo:
„Pentru a asigura o experiență mai bună la schimbarea telefonului, Xiaomi a încheiat un partneriat cu Vivo și Oppo. Pe lângă date de sistem precum fotografii și contacte, Xiaomi adaugă acum suport pentru migrarea datelor din aplicații terțe de pe dispozitive Vivo și Oppo, așa că nu trebuie să îți mai faci griji despre păstrarea istoricului de chat atunci când schimbi telefoanele.”
Din păcate, acest parteneriat nu se va aplica, momentan, și telefoanelor vândute de aceste trei companii la nivel mondial, ci doar în China. Este posibil ca Google să aibă un cuvânt de zis pentru a limita astfel de inițiative la nivel global, sau poate că Google are deja o soluție similară în plan, care va funcționa pe toate dispozitivele.
Aceasta nu este prima dată când cele trei companii din China colaborează. Anterior, tot acestea au realizat și un sistem de filesharing similar cu AirDrop sau Nearby Share, tot pentru China. La câteva luni distanță de acel moment, chiar și Huawei s-a alăturat inițiativei.
sursa: Phone Arena