Internetul a schimbat complet modul în care lumea noastră funcționează. Dacă acum 20 sau 30 de ani job-urile, școală și chiar viața de zi cu zi arătau complet diferit, astăzi tehnologia face parte din fiecare mic aspect al cotidianului. Acest lucru nu are neapărat conotaţii negative. Deşi internetul şi avansul tehnologiei aduc anumite dezavantaje, nu trebuie să uităm că avantajele acestora sunt de proporţii mult mai mari.
Odată cu internetul, au prin contur şi primele reţele de socializare. Reţelele sociale au contribuit enorm la schimbarea vieţii cotidiene, de la accesul la informaţie şi la formarea de comunităţi puternice şi până la crearea de noi locuri de muncă.
Social media a creat meserii noi şi continuă să aducă schimbări în lume. Ca orice alt produs revoluţionar, social media are părţile sale negative, însă este important să îl înţelegi cât mai bine, pentru a te concentra pe aspectele sale pozitive.
Dacă îţi doreşti să lucrezi în social media, unul dintre cele mai de viitor domenii din lume, iată 3 lucruri pe care trebuie să le ştii:
Influencerii sunt o parte esenţială a social media, însă nu singura. Exact precum în cazul filmelor, actorii sunt cei care se apropie cel mai mult de public, fiind în faţa lor prin rolurile pe care le joacă. Totuşi, un film nu poate exista doar cu actori. Un film are nevoie de regizor, producător, ingineri de lumini, ingineri de sunet, directori de casting şi de mulţi alţi profesionişti.
Acelaşi lucru este valabil şi în cazul social media. Lumea social media nu înseamnă doar influenceri, ci şi agenţii de publicitate, creatori de conţinut, experţi în reţele sociale, fotografi sau editori.
Social media este cel mai des accesata de pe telefonul mobil. Astfel, atunci când lucrezi în social media, telefonul rămâne cel mai bun prieten al tău. Fie că faci poze, creezi conţinut, explorezi alţi creatori sau editezi videoclipuri, optează pentru un telefon pe care te poţi baza.
Un iPhone 13 poate fi o opţiune ideală. iPhone 13 este penultimul model de la Apple şi are avantajul de a avea un super preţ sau oricum mai prietenos comparativ cu succesorul său. Totuşi, iPhone 13 are specificaţii perfecte pentru crearea de conţinut, printre care se numără şi camera foto de ultimă generaţie.
Dacă îţi doreşti un telefon mic, iar iPhone 13 ţi se pare prea mare, atunci poţi alege un iPhone 13 mini.
Sfatul nostru este să alegi un software iOS deoarece se pretează excelent pentru creare şi editare de conţinut foto-video.
Ca să lucrezi în social media nu ai nevoie de studii speciale. Fie că ai terminat Facultatea de Jurnalism sau Facultatea de Drept, este loc pentru oricine în lumea imensă a reţelelor sociale.
Desigur, vei avea nevoie de anumite abilităţi. În primul rând, este esenţial să înţelegi cum funcţionează reţelele sociale. Trebuie să ştii ce se află în spatele comunităţilor influencerilor, cum se promovează brand-urile pe social media şi cum se măsoară rezultatele în acest domeniu. De asemenea, te vor ajuta abilităţile de creare de conţinut foto şi video, precum şi skill-urile de Photoshop.
Nu îţi face griji, nu trebuie să ştii toate aceste lucruri înainte de a începe să lucrezi. Este suficient să porneşti cu una sau două abilităţi, iar restul le poţi învăţa pe parcurs. În prezent, există o mulţime de internship-uri dar şi cursuri de social media unde te poţi înscrie.
Reţelele sociale cu siguranţă vor rămâne în viaţa noastră de zi cu zi şi în anii ce vor urma. Există o întreagă piaţă a muncii recent creată în acest domeniu iar vestea bună este că pasionaţii îşi pot găsi locul în ea. Nu ai nevoie de studii speciale pentru a lucra în social media, ci ai nevoie de abilităţi precum înţelegerea reţelelor de socializare şi skill-uri de editare foto şi video. Încearcă-ţi norocul în acest domeniu dacă simţi că ţi se potriveşte şi cu siguranţă nu vei regreta.