În mod predictibil, iPhone 14 Pro invita la reparații costisitoare dacă era scăpat pe jos, problema fiind complet rezolvată pentru iPhone 15 Pro, dacă ne luăm după clipurile de promovare Apple.
În realitate, noua carcasă cu șasiu din titan (pe exterior) este mai mult marketing decât realitate, inginerii Apple lucrând în egală măsură și la optimizarea costurilor, scopul pentru care este promovată noua carcasă din titan trecând mai degrabă în plan secund.
Ce-i drept, avem motive să apreciem noul iPhone 15 Pro, mai ușor cu 19 grame decât modelul anterior, dar cumva, mai gros cu 0.4mm, în condițiile folosirii unui acumulator de capacitate practic identică (3274mAh vs 3200 mAh). Tot la capitolul avantaje avem și capacul din sticlă aplicat la partea din spate, care poate fi schimbat fără a avea nevoie de instrumente ultra-specializate, bazate pe tehnologie laser pentru „arderea” adezivului de tip ciment.
Majoritatea componentelor interne pot fi extrase fără a risca deteriorarea neintenționată a telefonului, cu condiția să ai la îndemână toate tipurile de șurubelnițe nestandard, necesare pentru desfacerea șuruburilor ”pentalobe”.
Cât despre rezistența la lovituri, carcasa iPhone 15 Pro se arată la fel de durabil ca și modelul anterior, deși, cu unele avantaje la partea de rezistență structurală.
Demontat până la ultima componentă, iPhone 15 Pro este un telefon destul de accesibil pentru reparații, dacă poți trece peste numărul foarte mare de șuruburi și „capcanele” lăsate de Apple. De la complicații cu extragerea componentelor și până la faptul că nu poți instala pur și simplu piesa de schimb, fără a o valida cu firmware-ul telefonului folosind o unealtă software pe care doar Apple o deține.
Cu toate acestea, iPhone 15 Pro primește un sor de 7/10 puncte pentru reparabilitate, depășind rivalul Huawei Mate 60 Pro, cel din urmă fiind depunctat pentru dificultatea separării ecranului de carcasă, deteriorat la desprinderea adezivului foarte puternic.