Te pregătești să-ți montezi coșul de fum al casei? Specialiștii ne învață pașii corecți (P)

27.09.2023
Te pregătești să-ți montezi coșul de fum al casei? Specialiștii ne învață pașii corecți (P)

Fiecare dintre noi ne dorim ca la întoarcerea acasă sa pășim într-un sanctuar primitor, învaluit de căldura și confortul absolut. Pe lângă designul special și atmosfera magică, rolul unui șemineu premium este acela de a asigura căldura necesară în casele noastre pentru o perioadă îndelungată de timp și în condiții de maximă siguranță pentru întreaga noastră familie!

Cu toate acestea, nu doar calitatea șemineului trebuie să fie grija noastră principală, ci și funcționarea în siguranță a coșului de fum. Sistemul de evacuare necesită o grijă aparte, pentru că de el depinde integritatea locuinței tale și siguranța întregii familii. În acest sens, ajutați și de experiența specialiștilor sibieni, am ales să vă ajutăm prin acest articol cu câteva sfaturi și informații de bază despre racordarea profesională a coșului de fum la șemineul casei.

Când vine vorba despre coșuri de fum eficiente, primul lucru la care trebuie să fim atenți dacă vrem ca acestea să funcționeze în parametri optimi se referă la folosirea corectă a lemnului pe care îl ardem, indiferent că vorbim despre o sobă, o centrală pe lemne sau renumitele seminee Craiova. Așadar, pentru obținerea randamentului ideal este indicat să se folosească cât mai mult cu putință, lemn de esență tare sau lemn care să nu fie atât de bogat în substanță rășinoasă și cu puține încrengături, precum: lemnul de fag, stejar, mesteacăn sau alte diferite tipuri de pomi fructiferi.

Totodată, trebuie să știți că un șemineu pe lemne deschis, nu poate să fie construit din punct de vedere tehnic, în spații mai mici de 12 mp. Această restricție se datorează faptului că un șemineu, pentru a funcționa, trebuie să fie alimentat cu aer provenit din afară, prin ușile și ferestrele neetanșate, pentru a asigura o ardere corectă. O soluție și mai eficientă (în cazul în care și condițiile o permit) ar fi canalele care aduc aerul din exterior, până aproape de deschiderea camerei de ardere. Șemineele deschise trebuie să fie stabile și nu trebuie să fie construite din materiale de construcție inflamabile.

De la deschiderea camerei de ardere trebuie să fie respectată o distanță de minimum 80 cm în toate direcțiile (în față, deasupra și în lateral) față de componentele și materialele de construcție inflamabile, precum și față de alte obiecte zidite sau plasate în apropierea focarului. De asemenea, admisia aerului este recomandat să se facă din afară, pentru a asigura un flux de aer constant și un tiraj bun al coșului de fum.

Nu în ultimul rând, podeaua, pereții, camera pentru cenușă și colectorul de fum, trebuie să fie confecționate din cărămidă sau plăci de șamotă. O soluție practică poate fi și betonul special, rezistent la ardere sau fontă cenușie. Colectorul de fum se realizează din tablă de oțel sau alamă cu grosimea de minimum 2 mm.

Sub sloganul „Noi facem tot, tu pui pe foc!”, experții sibieni în șeminee sunt pregătiți să răspundă întrebărilor tale și să ofere consultanță gratuită în vederea alegerii modelului potrivit de șemineu. De asemenea, în magazinul online aveți la dispoziție o gamă diversă de produse din universul soluțiilor de încălzire alternativă precum: focare, șeminee, sobe pe lemne sau peleți, sisteme germane de cos de fum ceramic, grătare și multe alte accesorii special concepute pentru ca tu să te simți cu adevărat “acasă” în locuința ta!

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult