Meniți să acopere deficitul de prieteni și persoane reale cu care să comunici, noii „prieteni” bazați pe inteligență artificială pot imita personalități cunoscute, putând lua rolul de “asistenți virtuali” și nu numai.
Compania lui Mark Zuckerberg intenționează ca noul „ajutor” bazat inteligență artificială să fie integrat cu toate serviciile Meta, atributele AI pe partea de inginerie socială ajutând la creșterea dependenței utilizatorilor de Instagram și Facebook, oferindu-le un prieten virtual cu personalitate de tip cameleon, care se mulează propriilor așteptări, dispus să răspundă la orice întrebări și chiar să ofere sfaturi.
Astfel, noii asistenți vor oferi răspunsuri la întrebările utilizatorilor, generate folosind modelul de inteligență artificială Bing, dezvoltat de Microsoft cu OpenAI. Chatboții pot, de asemenea, genera imagini, ca și extensie a comunicării în formă text/sinteză vocală.
“Nu este vorba doar de un răspuns la o întrebare. Este vorba despre divertisment și despre a ajuta utilizatorii să interacționeze cu alți oameni din jurul lor, ajutându-vă în același timp să realizați lucrurile pe care le doriți”, a declarat Mark Zuckerberg, directorul executiv al Meta.
Utilizatorii platformelor deținute de Meta vor putea interacționa cu nu mai puțin 28 de chatboți, întruchipând imaginea unor celebrități care au fost de acord să-și licențieze vocea și aspectul fizic spre a fi folosite de către proprietarul Facebook.
Meta confirmă că asistenții virtuali sunt disponibil din această săptămână pentru utilizatorii din SUA, pentru început într-o etapă beta-test, “mai multe noutăți urmând să fie anunțate în săptămânile următoare”, atingând subiecte precum jocuri video, modă și filozofie. Totodată, compania susține că dezvoltatorii își vor putea construi propriii asistenți virtuali bazați pe inteligență artificială, de oferit pe platformele companiei.