YouTube pornește un război împotriva VPN-urilor. Anulează toate abonamentele ieftine obținute cu ajutorul acestora

20.06.2024
YouTube pornește un război împotriva VPN-urilor. Anulează toate abonamentele ieftine obținute cu ajutorul acestora

După scandalul iscat de politica YouTube împotriva extensiilor ad-block, Google caută să oprească o altă practică. Compania anulează abonamentele ieftine YouTube Premium pe care utilizatorii le-au obținut cu ajutorul unui VPN.

Abonamentul YouTube Premium reprezintă una dintre cele mai bune oferte de streaming video și audio fără reclame. Utilizatorii au acces prin intermediul acestuia la videoclipuri fără reclame, la o calitate mai bună, dar și la YouTube Music fără reclame. Astfel, își pot viziona sau asculta conținutul și muzica preferată fără a fi întrerupți de reclame enervante.

YouTube a arătat clar că nu este de acord cu extensiile de tip ad-block, astfel că a dus un adevărat război împotriva acestor programe pe care utilizatorii le foloseau pentru a scăpa de reclamele redate în timpul videoclipurilor.

Acum, Google are o altă problemă pe care vrea să o rezolve și este legată de modul în care anumiți utilizatori au obținut abonamente YouTube Premium mai ieftin, folosind un VPN.

Google vrea să oprească utilizatorii din a-și mai face abonamente ieftine cu ajutorul VPN-urilor

Singura soluție reală de a te bucura de YouTube fără reclame este achiziționare unui abonament Premium, acum că extensiile ad-block au fost interzise. Totuși, unii utilizatori au fost mai inventivi și au folosit VPN-uri pentru a cumpăra YouTube Premium la prețuri mai ieftine, dar se pare că Google nu este de acord cu astfel de practici și vrea să anuleze toate aceste abonamente.

Potrivit Android Authority, utilizatorii de Reddit raportează că YouTube le-a anulat abonamentele Premium fără vreo avertizare. Laitmotivul acestei discuții pare că sunt serviciile VPN pe care acești oameni le-au folosit pentru a obține un abonament YouTube Premium mai ieftin.

YouTube practică diferite tarife Premium pentru anumite piețe pentru a se adapta mai bine puterii de cumpărare a monedei locale și pentru a se alinia așteptărilor consumatorilor locali. Mulți oameni au folosit o conexiune VPN pentru a-și masca țara de origine și pentru a profita de prețurile regionale YouTube Premium. Google nu este de acord cu această practică și începe să ia măsuri în consecință.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult