Renunță Apple la ochelarii Vision Pro 2? Ce planuri are compania?

Renunță Apple la ochelarii Vision Pro 2? Ce planuri are compania?
Foto: Shutterstock

Atunci când, anul trecut, zvonurile despre Vision Pro de la Apple s-au intensificat, s-a auzit că Apple ar plănui să lanseze încă două căști: o versiune de nouă generație, chiar și mai puternică, ochelarii Vision Pro 2, și o variantă mai ieftină, care ar putea atrage mai mulți utilizatori.

Acum, Apple ar fi renunțat la planurile de a lansa dispozitivul mai performant, ochelarii Vision Pro 2, concentrându-se în schimb exclusiv pe versiunea mai ieftină.

Potrivit Mashable, această nouă cască Vision mai accesibilă (posibil fără numele de Pro) ar putea apărea înainte de sfârșitul anului 2025, având mai puține funcții.

Ce va lansa Apple în loc de ochelarii Vision Pro 2?

Noua cască Vision ar avea în continuare ecrane de înaltă rezoluție care au făcut ca Vision Pro-ul original să fie atât de plăcut de utilizat, dar unele funcții (care nu au fost numite) vor lipsi și casca va fi cu cel puțin o treime mai ușoară decât originalul. Ar fi, de asemenea, mai ieftină; zvonurile spun că Apple a discutat prețuri cuprinse între 1.500 și 2.500 de dolari.

Vision Pro este, conform tuturor relatărilor, un dispozitiv foarte puternic și adesea impresionant. De asemenea, are o serie de probleme, de la prețul extrem de ridicat, la unele erori de interfață și faptul că ochelarii VR sunt prea grei pentru unii utilizatori.

Există, de asemenea, rapoarte care spun că interesul pentru Vision Pro a scăzut, atât în ​​ceea ce privește discuțiile online, cât și vânzările. Cu toate acestea, Apple nu a renunțat încă la Vision Pro. Compania a anunțat recent următoarea versiune a platformei software de bază, visionOS 2.0. De asemenea, dispozitivul va fi lansat în curând pe mai multe piețe noi (este disponibil în prezent doar în SUA): China, Hong Kong, Japonia, Singapore, Australia, Canada, Franța, Germania și Marea Britanie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult