Un SUV a fost păcălit să frâneze de către un panou publicitar. Ce se afla pe panou?

Un SUV a fost păcălit să frâneze de către un panou publicitar. Ce se afla pe panou?
Foto: @ray4tesla/X (Twitter)

Un SUV a fost păcălit să frâneze după ce sistemele sale de siguranță au confundat imaginile de pe un panou publicitar cu ceva real.

Un SUV a fost păcălit să frâneze de către un panou publicitar pe care erau înfățișate alte două vehicule.

Mașina, un SUV L9 al producătorului chinez Li Auto, a acționat frânele la vederea panoului, oprindu-se de la o viteză de 77 km/h, după cum se poate vedea și în această filmare de la camera de bord a autoturismului. Șoferul se afla pe o autostradă și, chiar dacă a reușit să evite parapetul de pe margine, a fost lovit ușor de un conducător care venea din spate.

Li Auto L9 este echipat cu o gamă completă de sisteme de asistență pentru șofer, incluzând radar, senzori ultrasonici, camere și un lidar avansat montat deasupra parbrizului. Deși hardware-ul este complet, se pare că inginerii producătorului chinez de automobile au de lucru la rafinarea software-ului pentru a distinge cu precizie între reclame și vehicule reale.

Un SUV a fost păcălit să frâneze de către un panou publicitar cu mașini

Evenimentele de frânare falsă (‘phantom braking’) nu sunt neobișnuite la vehiculele cu sisteme de asistență semi-autonome pentru șofer, dar confundarea unui panou publicitar cu o mașină reală este un lucru despre care rareori auzi. Șoferul de L9 a cerut, se pare, o compensație de 20.000 de yuani (2.756 de dolari) de la Li Auto pentru acest incident.

Conform publicației The Autopian, citată de Carscoops, Li Auto a emis o declarație către presa chineză, indicând că a propus oferirea de 4.000 de yuani ( circa 550 de dolari) către proprietarul SUV-ului, dar nu s-a ajuns la un acord. Li Auto a recunoscut că „sistemul a identificat eronat o imagine publicitară ca fiind un vehicul” și a declarat că „i se vor aduce îmbunătățiri sistemului software”.

VIDEO

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult