iPhone 16 Pro ar urma să beneficieze de capabilități de zoom optic îmbunătățite

08.07.2024
iPhone 16 Pro ar urma să beneficieze de capabilități de zoom optic îmbunătățite
Foto: Shutterstock

Cele mai recente zvonuri legate de viitoarea familie de smartphone-uri iPhone 16 indică faptul că modelele Pro ar primi o nouă cameră telephoto cu capabilități de zoom îmbunătățite. Iar o nouă relatare din partea Digitimes alimentează aceste zvonuri.

Conform Digitimes, Apple a plasat o comandă de mari dimensiuni fabricantului de lentile taiwanez Largan Precision and Genius Electronic Optical (GSEO), cu scopul de a extinde utilizarea de lentile de tip periscop în viitoarea sa gamă de telefoane iPhone.

Anul trecut, doar modelul de top iPhone 15 Pro Max a fost lansat cu o cameră telephoto periscopică capabilă de zoom optic 5x, în timp ce modelul iPhone 15 Pro se mulțumea cu o cameră telephoto cu zoom optic 3x.

Se pare că ambele modele Pro de anul acesta – iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max – vor beneficia acum de acest tip de camere cu zoom optic 5x, pentru a rivaliza flagship-urile altor companii, cum ar fi Galaxy S24 Ultra de la Samsung sau Pixel 8 Pro de la Google. Iar principalul furnizor al lentilelor necesare pentru aceste camere va fi Largan Precision and Genius Electronic Optical (GSEO).

Camerele telephoto nu ar fi singura componentă pe care Apple ar încerca să o „democratizeze” prin intermediul noilor modele iPhone 16. Zvonuri recente despre viitoarele smartphone-uri Apple indică și utilizarea noului cip A18 pentru toate cele patru telefoane din gama iPhone 16 și nu doar pentru modelele Pro.

Conform tradiției, noua familie de smartphone-uri iPhone 16 ar trebui să beneficieze de un eveniment de lansare în luna septembrie a acestui an.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult