Reclame invazive în Google Maps în timpul condusului? Clarificări de la Google

09.07.2024
Reclame invazive în Google Maps în timpul condusului? Clarificări de la Google

Un utilizator din Statele Unite a postat recent, pe platforma X, o imagine cu o reclamă ce i-a apărut in Google Maps pentru un magazin de cartier. Acest anunț a apărut pe ecran în timp ce utilizatorul conducea, ceea ce a făcut dificilă citirea indicațiilor de orientare.

Potrivit lui Anthony Higgings, utilizatorul care a semnalat problema, reclama a apărut brusc după ce a trecut de o benzinărie și a rămas afișată pentru aproximativ un minut. El nu căutase în prealabil informații despre magazine, de unde și frustrarea. Astfel de reclame neașteptate în timpul condusului pot distragere atenția de la drum și pot cauza accidente. Motivul pentru care utilizatorul Google Maps a postat pe X a fost pentru a atrage atenția celorlalți utilizatori ai aplicației.

O persoană din echipa Google a citit postarea și a oferit o clarificare. Potrivit acesteia, reclama ar putea fi o eroare. În mod normal, ferestrele pop-up ca aceasta fac parte dintr-o funcție numită Promoted Pins. Acestea există de mult timp în aplicație, dar ar trebui să apară doar dacă utilizatorul interacționează cu ele. De asemenea, ar trebui să dispară rapid pentru a evita distragerea șoferilor de la drum, nu să rămână afișate pentru o perioadă atât de lungă de timp.

Sau poate că Google a dorit să testeze această funcție, dar au fost prinși de un șofer atent.

Incidentul semnalat de utilizatorul Google Maps subliniază importanța gestionării responsabile a reclamelor în aplicațiile de navigație. Conducătorii auto au dreptul la o experiență de utilizare fără întreruperi cu potențial să-i pună atât pe ei, cât și pe cei din jur în pericol.

Sursa: Mashable

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult