Xiaomi prezintă pliabilul MIX Fold 4, care promite progrese majore pentru smartphone-urile de acest tip

22.07.2024
Xiaomi prezintă pliabilul MIX Fold 4, care promite progrese majore pentru smartphone-urile de acest tip
Foto: Xiaomi

Xiaomi a lansat oficial noua gamă Xiaomi MIX, care își propune să inoveze segmentul telefoanelor pliabile prin intermediul tehnologiei complete, ce acoperă materialele, structura și funcționalitatea de rețea. Noile produse își propun să stabilească noi standarde în industrie, Xiaomi MIX Fold 4 oferind inovații-cheie în arhitectura generală, balama și baterie.

Drept unul dintre liderii pieței, Xiaomi și-a integrat anii de experiență în dezvoltarea Xiaomi MIX Fold 4. Acest dispozitiv incredibil a făcut progrese semnificative, sfidând părerile preconcepute conform cărora telefoanele pliabile ar fi grele sau incomode.

Noi realizări în reducerea greutății și versatilitate

Noua generație a balamalei brevetate de Xiaomi a obținut o reducere remarcabilă a greutății și a adus progrese în forma compactă. Utilizarea materialelor de înaltă rezistență, împreună cu un mecanism de transmisie din oțel ceramic și carbon rezistent la uzură, a îmbunătățit fiabilitatea balamalei. Grosimea și greutatea generală au fost reduse semnificativ, volumul total al balamalei fiind redus cu 34%. Noul design are o grosime desfăcută de doar 4,59 mm și o grosime pliată de 9,47 mm.

Pentru prima dată, Xiaomi MIX Fold 4 adoptă complet arhitectura “all-carbon”. Placa flotantă a balamalei, placa de susținere a ecranului și compartimentul bateriei sunt toate turnate cu precizie din fibră de carbon T800H. Acest lucru îmbunătățește semnificativ rezistența generală și durabilitatea și reduce considerabil greutatea. Performanța excelentă la tracțiune și fiabilitatea fibrei de carbon oferă utilizatorilor o experiență mai sigură și mai ușoară, prezentând capabilitățile inovatoare ale Xiaomi de optimizare a tehnologiei materialelor.

Xiaomi MIX Fold 4
Foto: Xiaomi

Xiaomi MIX Fold 4 reprezintă mai multe avansuri tehnologice în procesele de fabricație. Design-ul inovator al plăcii de bază cu trei straturi și cinci suprafețe, combinat cu tehnologia de pulverizare cu staniu pe suprafețe mari și lipirea de înaltă precizie îmbunătățesc semnificativ stabilitatea și fiabilitatea circuitului. În plus, pentru prima dată, aplicarea tehnologiei bateriei cu formă tridimensională și procesul de așezare tridimensională utilizează spațiul neregulat din zona de ambalare a plăcii de bază COP, crescând capacitatea bateriei cu 260 mAh, până la 5100 mAh. Aceste procese precise de fabricație avansează tehnologia și oferă utilizatorilor o durată de viață extinsă a bateriei.

Performanță excepțională, baterie de lungă durată, funcționalitate puternică a rețelei și excelență generală

MIX Fold 4 este echipat cu cea mai recentă platformă mobilă Snapdragon 8 Gen 3 de la Qualcomm și un sistem inovator de răcire 3D. Acesta folosește tehnologia avansată a camerei de vapori pentru a disipa rapid căldura, care este apoi distribuită uniform prin mai multe straturi de grafit, prevenind eficient acumularea termică. Performanța robustă combinată cu răcirea excelentă asigură performanțe durabile chiar și sub sarcină mare.

În ceea ce privește bateria de înaltă capacitate de 5100 mAh, aceasta are o nouă tehnologie a anodului din siliciu-carbon, care îmbunătățește densitatea energetică. Sistemul de gestionare a bateriei Xiaomi Surge, dezvoltat intern, controlează procesele de încărcare și descărcare, prelungind eficient durata de viață a bateriei, în timp ce încărcarea rapidă prin cablu de 67 W și încărcarea wireless de 50 W echilibrează încărcarea rapidă cu starea bateriei. Materialul luminos de nouă generație E7 și tehnologia Pol-less Plus asigură un consum redus de energie de către ecran, ajutând utilizatorii să își reducă anxietatea cu privire la rezistența bateriei.

Xiaomi MIX Fold 4
Foto: Xiaomi

În ceea ce privește funcționalitatea rețelei, Xiaomi MIX Fold 4 este echipat cu o arhitectură puternică a antenelor, inclusiv patru antene inovatoare de recepție de joasă frecvență și patru cipuri de îmbunătățire a semnalului Xiaomi Surge T1. Acest lucru este profund integrat cu subsistemul de rețea Xiaomi HyperOS, pentru o comunicare fluentă în diverse poziții de ținere și medii de utilizare. Xiaomi MIX Fold 4 acceptă, de asemenea, comunicarea bidirecțională prin satelit, oferind conectivitate chiar și în zonele îndepărtate, fără acoperire a semnalului celular. Telefonul acceptă complet benzile de comunicație globale de bază și include o funcție „Travel Assistant” pentru a oferi comoditate călătorilor.

Xiaomi MIX Fold 4 are două ecrane top de gamă. Ecranul interior are un panou Samsung E7 LTPO de 7,98 inci cu o rezoluție de 2488 x 2244, care acceptă o rată de refresh variabilă de 1-120 Hz și suport pentru HDR10+. Ecranul exterior utilizează un panou C8+ de 6,56 inci, cu o rezoluție de 2520 x 1080, care acceptă, de asemenea, o rată de refresh ridicată de 120 Hz și o gamă de culori P3. Ecranul interior folosește tehnologia avansată Pol-less Plus, reducând semnificativ consumul de energie, crescând în același timp luminozitatea și performanța culorilor, asigurând cea mai bună experiență vizuală posibilă în stări desfăcute și pliate. Ambele ecrane Xiaomi MIX Fold 4 oferă suport pentru tehnologia Dolby Vision, oferind utilizatorilor o experiență HDR extremă.

Xiaomi MIX Fold 4
Foto: Xiaomi

Sistem quad camera cu obiectiv optic Leica și portrete de maestru

Xiaomi MIX Fold 4 are un sistem quad-camera Leica, care acoperă toate lungimile focale. În ciuda faptului că dispozitivul este mai subțire și mai ușor, capacitățile sale de imagine au fost îmbunătățite semnificativ. Camera principală folosește un nou senzor de înaltă gamă dinamică Light Fusion 800 de 50 MP, introducând pentru prima dată tehnologia „Dual Native ISO Fusion Max” în produsele pliabile ale Xiaomi. Această tehnologie oferă o reproducere mai precisă a culorii și o păstrare mai bună a detaliilor în scene cu contrast ridicat. Obiectivul ultra-wide de 12 MP oferă un câmp de vedere de 120°, în timp ce obiectivul telephoto flotant Leica de 50 MP oferă efecte excelente de portret și fotografii macro. Obiectivul ultra-telefoto Leica de 115 mm, cu o structură periscopică, acceptă și fotografii de prim-plan.

Tehnologia inovatoare Xiaomi AISP, alimentată de puterea de procesare a Snapdragon 8 Gen 3 și inteligența artificială Xiaomi HyperOS, cu viteze de procesare AI de până la 60 TOPS, acceptă scenarii complexe de imagine. Noul „Master Portrait” combină puterea PortraitLM și estetica învățată de la fotografi din viața reală, oferind un aspect „un pic mai ideal decât realitatea”, îmbunătățind frumusețea portretului fără a se îndepărta de realitate.

Xiaomi MIX Fold 4 respectă știința culorii naturale și tonurile clasice ale Leica, evitând sharpness-ul excesiv. Două stiluri fotografice Leica cu caracteristici personalizabile răspund nevoilor creative profesionale. Forma unică pliabilă aduce noi posibilități de fotografiere: selfie-uri hover fără mâini și încadrarea ecranului extern când este desfășurat, transformând telefonul pliabil emblematic într-un studio foto profesional portabil.

Xiaomi MIX Fold 4
Foto: Xiaomi

În ceea ce privește experiența inteligentă, Xiaomi HyperOS este optimizat pentru scenarii cu ecran mare și adaugă multiple funcții AI. Inovațiile precum asistentul de conferințe AI, capabilitățile multimodale și integrarea AI în aplicațiile de sistem îmbunătățesc în mod cuprinzător productivitatea utilizatorului și confortul operațional.

Fiabilitatea a fost îmbunătățită în continuare, folosind fibra compozită Xiaomi, pentru o robustețe neegalată. Cadrul din mijloc folosește aliaj de aluminiu 6M42, crescând semnificativ rezistența; ecranul exterior este echipat cu Xiaomi Shield Glass, iar ecranul interior folosește sticla flexibilă ultra-subțire UTG, oferind protecție completă a ecranului. Balamaua este actualizată cu oțel ultra-rezistent de 1800 MPa, reprezentând 82,6% din balama, cu o durată de viață de deschidere și închidere de 500.000 de ori, și a primit certificarea SGS de pliere fiabilă. De asemenea, Xiaomi MIX Fold 4 introduce noua structură Xiaomi Guardian, țesută cu fibră de sticlă S2 premium pe o bază de fibră de aramid și fibră ceramică, oferind o rezistență excelentă la abraziune, o rezistență generală crescută cu 15% comparativ cu generația anterioară, prezentând o senzație robustă, rezistentă la uzură și plăcută la atingere.

Xiaomi MIX Fold 4 este disponibil în edițiile alb, negru, albastru și fibră compozită Xiaomi, cu diferite variante de memorie RAM și stocare, cu un preț de pornire de 8999 yuan (aproximativ 1137 euro).

Sursa: Xiaomi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult