Următorul pas pentru Telegram: Magazin de aplicații și securitate îmbunătățită

23.07.2024
Următorul pas pentru Telegram: Magazin de aplicații și securitate îmbunătățită

Într-un top recent al celor mai descărcate aplicații în iunie 2024, Telegram a reușit să se claseze pe locul al șaselea. Aplicația de mesagerie a avut 32 de milioane de download-uri pe dispozitive cu Android și iOS. Această performanță subliniază popularitatea în creștere a aplicației, care a reușit să ajungă la un număr impresionant de utilizatori activi: 950 de milioane.

Telegram are planuri ambițioase pentru viitor: 1 miliard de utilizatori până în 2024. Pavel Durov, fondatorul Telegram, a dezvăluit că unul dintre obiectivele imediate ale companiei este lansarea unui magazin dedicat de aplicații în această lună. Anunțul vine după ce Durov a declarat recent că vrea ca Telegram să devină profitabilă în 2025.

O parte semnificativă a succesului Telegram se datorează popularității tot mai mari a jocurilor tip Hamster Kombat. Ele permit utilizatorilor să câștige bani virtuali prin intermediul unor mecanisme simple. Cu toate acestea, popularitatea jocurilor a însemnat un număr tot mai mare de fraude. Escrocii au lansat, în special începând cu 2023, scheme prin care puteau fura ușor monedele virtuale câștigate de utilizatorii aplicației.

Browser integrat cu suport web3

Pentru a rezolva problemele și a îmbunătăți securitatea, Durov a anunțat că Telegram intenționează să introducă un browser integrat cu suport pentru paginile web3. Acesta urmează să fie lansat în curând și face parte dintr-o strategie mai amplă de a accelera adoptarea tehnologiilor web3. Scopul? Un internet descentralizat, care să fie echitabil și sigur pentru toți utilizatorii.

Prin aceste măsuri, Telegram speră să extindă baza de utilizatori și să ofere un mediu mai sigur și mai transparent pentru toți cei care utilizează platforma. Rămâne de văzut dacă vor și reuși.

Sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult