Primele telefoane din seria iPhone 16 vor fi livrate fără o funcție importantă. Despre ce este vorba

29.07.2024
Primele telefoane din seria iPhone 16 vor fi livrate fără o funcție importantă. Despre ce este vorba
AppleInsider

S-au schimbat planurile: se pare că Apple vor lansa Apple Intelligence prin actualizări software care nu vor ateriza pe primele unități din seria iPhone 16. Acestea ar ieși începând cu octombrie 2024 și continuând cu prima jumătate a lui 2025. Motivul întârzierii? Preocuparea legată de stabilitatea funcțiilor Apple Intelligence și necesitatea ca dezvoltatorii să aibă suficient timp pentru testare.

Când va fi disponibilă Apple Intelligence

Mark Gurman de la publicația Bloomberg ar fi vorbit cu anumite persoane din cadrul Apple care i-ar fi spus că Apple Intelligence va apărea cam la o lună după debutul versiunilor stabile ale iOS 18, programat pentru septembrie 2024. Cu alte cuvinte, lansarea din octombrie a versiunii stabile a iOS 18 ar putea însemna că primele unități de iPhone 16 vor fi livrate fără Apple Intelligence preinstalată și vor necesita mai multe update-uri de software.

Chiar și după ce Apple Intelligence va fi disponibilă cu iOS 18.1, macOS Sequoia 15.1 și iPadOS 18.1, tot vor lipsi funcții importante. Printre acestea: versiunea revizuită a Siri, care utilizează date de pe dispozitiv pentru a răspunde la întrebări și pentru a înțelege conținutul de pe ecranul utilizatorului.

VIDEO

Apple Intelligence pe iOS 18.1 beta

Ce modele iPhone vor primi noile funcții AI

Iată o listă cu modelele ce vor primi Apple Intelligence: iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max de anul trecut și întreaga serie iPhone 16 de anul acesta, inclusiv iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max. Adică doar modelele cu 8GB de RAM. Pe de altă parte, dezvoltatorii vor avea acces la funcțiile AI odată cu lansările beta iOS 18.1 și iPadOS 18.1 de săptămâna aceasta.

Odată ce Apple Intelligence va deveni disponibilă pentru toată lumea, utilizatorii vor putea, de exemplu, să-și creeze propriile emoji-uri. Tot ce vor trebui să facă va fi să descrie cum vor să arate în funcție de preferințele lor. Un exemplu ar fi „pisica portocalie în culorile României dând la poartă”. De asemenea, pictogramele pentru diverse aplicații vor putea fi personalizate direct pe ecranul dispozitivului.

Sursa: PhoneArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult