Noua funcție din TikTok te ajută să găsești clipuri dacă fredonezi sau cânți

29.07.2024
Noua funcție din TikTok te ajută să găsești clipuri dacă fredonezi sau cânți

TikTok are o nouă funcție care să ajute utilizatorii să găsească clipuri video într-un mod inedit. Iată cum funcționează.

Cu atât de multe melodii, sunete și trenduri care circulă în fiecare zi pe TikTok, utilizatorilor le este greu să țină pasul cu toate. Să spunem că ai auzit o melodie sau ai văzut un clip, dar nu mai știi cum să le găsești.

Compania a lansat o funcție care funcționează într-o anumită măsura ca Shazam. TikTok a lansat o nouă funcție numită „Sound Search”, una care vă permite să fredonați, să cântați sau să redați o melodie, iar platforma vă va arăta melodia și videoclipurile care o folosesc, relatează Tech Crunch.

TikTok te lasă să cauți melodii prin fredonare

Astfel, se diferențiază de YouTube, care vă permite să căutați o melodie în același mod, dar nu afișează clipuri în care este inclusă. Este, de asemenea, cu un pas înaintea lui Shazam, care vă cere să redați melodia inițială, după vă va spune cum se numește.

Se pare că funcția Sound Search de la TikTok funcționează mai bine atunci când o melodie este mai populară în aplicație. În unele cazuri, funcția poate un videoclip despre un subiect sau un cuvânt menționat în loc de melodia reală.

Noua funcție este accesibilă accesând bara de căutare, făcând clic pe microfon și selectând Sound Search. În prezent, Sound Search este disponibilă numai pentru un grup mic de utilizatori din anumite zone, dar va începe să fie lansată către mai mulți oameni în perioada următoare.

Mulți oameni folosesc deja TikTok pe post de motor de căutare, iar această ultimă caracteristică îmbunătățește și mai mult capacitățile de căutare ale aplicației, care a devenit tot mai populară pentru a afla cele mai noi informații și știri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult