Lansarea noilor procesoare AMD, amânată din cauza unei greșeli de tipar

29.07.2024
Lansarea noilor procesoare AMD, amânată din cauza unei greșeli de tipar

O greșeală de tipar a cauzat amânarea lansării noilor procesoare AMD Ryzen 9000. Când vor deveni disponibile pentru cumpărare?

În urmă cu nu foarte mult timp, AMD anunța că va amâna lansarea noilor sale procesoare din cauza unor probleme referitoare la calitate. Acest lucru a stârnit diferite reacții pe internet, printre care și unele teorii ale conspirației.

Dată fiind situația actuală de la Intel și problemele noilor procesoare din generațiile 13 și 14, fanii s-au temut de ce e mai rău. Din fericire, dacă putem spune așa, se pare că această problemă care a dus la amânarea lansării pe piață a noilor procesoare cu circa două săptămâni nu este mai mult decât o greșeală te tipar, potrivit XDA Developers.

Un typo a dus la amânarea lansării noilor procesoare AMD

Dacă v-ați simțit vreodată prost pentru că ați făcut o greșeală de scriere nu trebuie să vă faceți griji, se întâmplă și la case mai mari. Din cauza acestei greșeli, compania a trebuit să-și retragă cele mai recente cipuri din seria Ryzen 9000 din magazine, totul pentru că un număr a fost amestecat în cel rău mod cu putință.

Vestea bună este că greșeala este limitată la doar un singur caracter. Vestea proastă este că singurul caracter bătut greșit desemnează ce versiune de Ryzen era cipul. Ca atare, o mulțime de procesoare Ryzen 7 au fost marcate accidental ca fiind Ryzen 9, ceea ce ar duce în eroare clienții.

AMD nu vrea să riște, astfel vă își ia timpul necesar pentru a remedia eroarea și a livra procesoare etichetate corespunzător, care să nu creeze confuzii printre clienți.

Noile procesoare urmau să fie lansate pe 31 iulie, dar Jack Huynh de la AMD a anunțat pe săptămâna trecută că lansarea acestora pe piață va fi amânată cu două săptămâni pentru ca AMD să se poată asigura că noile sale procesoare vor ajunge așa cum trebuie la clienți.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult