Distracție în familie: 10 jocuri pe care trebuie să le încerci (P)

30.07.2024
Distracție în familie: 10 jocuri pe care trebuie să le încerci (P)

Jocurile sunt o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate cu familia şi apropiaţii, de la mic la mare. Fie că vrei să te distrezi cu cei mici în vacanţa de vară, fie că vrei să pui cale o seară de jocuri, o astfel de activitate e mereu o idee bună. Din fericire, piaţa jocurilor e mai dezvoltată ca niciodată şi ai zeci de opţiuni din care să alegi.

Iată 10 jocuri pe care trebuie să le încerci pentru râsete şi voie bună în familie:

LEGO  

Întreaga familie se poate distra cu jocuri de LEGO, de la copii şi până la bunici. Acestea sunt perfecte pentru antrenarea memoriei şi a creativităţii, indiferent de tematica lor. Printre cele mai populare opţiuni se număra LEGO City şi LEGO Technic. LEGO Technic e potrivit pentru copii pasionaţi de maşini şi mecanică. Dacă preferi o variantă mai simplă, alege City LEGO sau Classic.

Activity 

De la LEGO Technic sau Classic, trecem la un alt joc, cel puţin la fel de popular. Activity are la baza 2 activităţi principale: desenul, mima şi explicaţiile cu ajutorul cuvintelor. Mai exact, jucătorii trebuie să ilustreze, într-una din modalităţile de mai sus, concepte diverse, către coechiperi. Dacă cei din propria echipă reuşesc să ghicească cuvântul său expresia, întreaga echipă va avansa pe tabla de joc.

Activity e un joc de familie foarte reuşit, potrivit pentru vârste de 12 ani +.

Mimă  

Un joc simplu, pe care nu trebuie să cheltui bani, mima încă rămâne în topul activităţilor de familie. Tot ce trebuie să faceţi este să notaţi pe câteva biletele de hârtie diverse idei sau concepte, pe care mai apoi să le trageţi la sorţi şi să le mimaţi. Găseşti inspiraţie pentru jocuri reuşite de mima pe internet, în special pe blogurile de specialitate.

Monopoly  

Monopoly a fost creat în 1935 şi de atunci a rămas un joc de referinţă în lumea board games. Acesta are un regulament destul de simplu, care se bazează pe acumularea de proprietăţi şi dezvoltarea lor pe tabla de joc. De la apariţia sa, au fost create o mulţime de ediţii speciale, cu personaje şi tematici diverse, de la Monopoly Bucureşti şi până la Monopoly Star Wars.

Căţân  

Dacă îţi plac jocurile de strategie, atunci Căţân sigur va fi pe gustul tău. Se pretează foarte bine pentru o seară de jocuri în familie, la care pot participa atât copii, cât şi adulţii. La început, regulile Căţân pot părea complicate, însă după un joc sau două participanţii se obişnuiesc uşor cu modul de joc.

Alias  

Un joc foarte similar cu Activity, Alias presupune explicarea unor concepte său idei de pe cartonaşe doar cu ajutorul cuvintelor, fără desene sau mima ori actorie. Mai exact, jucătorii vor trebui să explice un cuvânt fără a-l rosti, astfel încât coechipierii lor să poată ghici despre ce e vorba. E perfect pentru copii de peste 12 ani şi adulţi deopotrivă.

Şah 

Şahul este un joc ce antrenează mintea, de la dezvoltarea creativităţii şi până la antrenarea capacităţii de concentrare. Deşi este un joc pentru două persoane, se poate foarte uşor transforma într-o activitate de familie dacă formaţi echipe sau puneţi la cale un turneu. În cazul în care cei mici au vârsta potrivită, dar nu ştiu încă să joace şah, poţi organiza câteva lecţii înainte de a introduce această activitate în rutină.

Jenga 

Jenga este un joc pe care îl poţi juca indiferent de limbă pe care o vorbeşti, de cultură din care faci parte sau de vârstă (bineînţeles, e posibil ca pâcâi de 2-3 ani să nu fie foarte pricepuţi încă). Acesta se găseşte uşor, în hypermarketuri, librarii şi magazine dedicate, iar întreaga familie se poate bucura de el la seara de jocuri sau în zilele libere.

Alege unul sau chiar mai multe din jocurile de mai sus şi surprinde-i pe cei dragi cu o activitate frumoasă, numai bună pentru vacanţe, vizite sau weekenduri liniştite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News