Uită de Waze! Google a lansat cel mai așteptat update pentru Google Maps în Android Auto

30.07.2024
Uită de Waze! Google a lansat cel mai așteptat update pentru Google Maps în Android Auto

Google a lansat una dintre cele mai așteptate actualizări pentru Maps în Android Auto. Noul update aduce o funcție care poate face redundantă aplicația Waze.

Dacă ați folosit vreodată aplicația de navigație Waze, știți că printre funcțiile preferate ale șoferilor se numără abilitatea de a raporta pericole pe drum, precum accidente, mașini oprite pe marginea carosabilului, gropi sau construcții. În plus, să nu uităm de favorita utilizatorilor, funcția de raportarea a radarelor poliției.

Google Maps a oferit capabilități asemănătoare de câțiva ani încoace, însă posibilitatea de raportare a incidentelor din trafic putea fi accesată doar pe dispozitivele mobile până de curând. Conform Autoevolution, posibilitatea de a raporta incidente în trafic a fost lansată pentru CarPlay la începutul lunii iulie.

Acum, Google aduce această funcționalitate și pe Android Auto, lucru ce ar putea face ca Waze să devină redundant pentru o parte dintre utilizatori.

Google Maps începe să semene tot mai mult cu Waze

Actualizarea face parte dintr-un pachet mai mare de îmbunătățiri destinat utilizatorilor de Google Maps din India. Google nu a furnizat o dată de lansare la nivel mondial a acestei actualizări, dar intuim că va începe să apară pe ecranele utilizatorilor de pretutindeni în următoarea perioadă.

În prezent, Google Maps și Waze sunt cele mai răspândite aplicații de navigare pe Android Auto, iar acesta din urmă a oferit suport pentru raportarea incidentelor de trafic încă de la prima versiune disponibilă în mașină. Această funcție a fost mult timp principalul motiv pentru care utilizatorii alegeau Waze, ci nu Google Maps, așa că lansarea de către Google a acestei actualizări ar putea face ca Waze să devină irelevant.

Există zvonuri care spun că Google, care deține Waze, ar putea combina cele două aplicații într-una singură, dar se pare că Google nu are intenția de a face așa ceva, astfel că utilizatorii vor putea alege dintre cele două.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult