Qualcomm dezvăluie Snapdragon 4s Gen 2. Noul procesor oferă viteze 5G pentru telefoanele de buget

30.07.2024
Qualcomm dezvăluie Snapdragon 4s Gen 2. Noul procesor oferă viteze 5G pentru telefoanele de buget
Sursa foto: lowyat

Am ajuns, în sfârșit, într-un moment în care nu mai trebuie să investim o sumă considerabilă de bani pentru a beneficia de tehnologia 5G pe un telefon de buget. Xiaomi se numără printre primele companii care vor lansa pe piață dispozitive mobile entry-level echipate cu procesorul Snapdragon 4s Gen 2, oferind astfel utilizatorilor cu bugete reduse acces la vitezele rapide ale tehnologiei 5G.

Recent, Qualcomm a prezentat noul Snapdragon 4s Gen 2 în India. Acesta va fi integrat în viitoarele telefoane de buget ale celor de la Xiaomi. Muralikrishnan B, președintele filialei Xiaomi din India, a menționat că acesta va aduce numai beneficii utilizatorilor care nu doresc să cheltuie sume mari pentru a avea un smartphone cu 5G. Printre cele mai importante avantaje se numără o conectivitate ultra-rapidă.

Specificații pentru Snapdragon 4s Gen 2

Muralikrishnan a continuat, spunând că: „Mulți oameni nu au avut încă ocazia să experimenteze beneficiile 5G. Datorită Snapdragon 4s Gen 2, Xiaomi poate extinde accesul la tehnologia 5G pentru un public mai larg, contribuind astfel la transformarea modului în care lumea se conectează și interacționează.”

Snapdragon 4s Gen 2 este echipat cu un procesor Qualcomm Kryo care include două nuclee de performanță la 2GHz și șase nuclee de eficiență la 1.8GHz. În plus, acesta utilizează Wi-Fi 5 și Bluetooth 5.1 pentru comunicațiile wireless, asigurând o experiență de utilizare fluidă și eficientă.

Ce viteze de descărcare atinge procesorul

Printre celelalte specificații se numără un GPU Adreno cu suport pentru Vulkan 1.1, OpenCL 2.0 și OpenGL ES 3.2, dar și memorie LP-DDR4x care rulează până la 2133 MHz. Vitezele de descărcare vor ajunge până la 1 Gbps datorită sistemului 5G Modem-RF.

Rămâne de văzut care vor fi prețurile pentru primele telefoane entry-level de la Xiaomi dotate cu Snapdragon 4s Gen 2.

Sursa: XDA-Developers

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult