Probleme cu Android Auto? Mai mulți utilizatori se plâng de comenzile vocale

02.08.2024
Probleme cu Android Auto? Mai mulți utilizatori se plâng de comenzile vocale
Sursa foto: Gizchina

Android Auto vine cu multe opțiuni care o fac atât de îndrăgită de conducătorii auto. Printre acestea se numără comenzile vocale, care permit utilizatorilor să controleze diverse funcții ale mașinii și ale telefonului. Fără acestea, interfața cu care ne conectăm telefoanele la ecranul mașinii n-ar fi la fel de utilizată cum este în prezent.

Ce s-a întâmplat cu Android Auto?

Recent, mai mulți utilizatori Android Auto de pe Reddit și forumul de suport al Google au raportat că popularul serviciu n-a funcționat la fel de bine ca de obicei. Problema? De fiecare dată când încercau să inițieze un apel prin Google Assistant, acest lucru nu se întâmpla.

În schimb, asistentul vocal rămânea blocat, nereușind să înțeleagă ce i se cerea să facă. Alți utilizatori au avut aceeași problemă de fiecare dată când voiau să trimită mesaje text prin comenzi vocale.

Dificultățile întâmpinate de Google Assistant

Pentru a suna pe cineva, utilizatorul are la dispoziție două opțiuni. Poate fie să rostească „Hey Google” și să menționeze pe cine vrea să sune, ori poate apăsa un buton de comandă vocală din mașină și apoi să rostească numele persoanei.

Până acum, singurele probleme înregistrate au fost legate de pronunția numelor, care uneori putea fi interpretată greșit de asistentul Google. Acum, însă, acesta cere în mod repetat utilizatorului să spună pe cine vrea să sune, fără să reușească să înțeleagă ce i se transmite.

Cauze și soluții

Bug-ul ar putea fi cauzat de o actualizare recentă pentru Android Auto sau pentru Google. La fel de bine poate să fie vorba despre o modificare recentă în codul interfeței sau o simplă problemă de compatibilitate. În orice caz, nu este recomandat downgrade-ul la o versiune anterioară a aplicației, deoarece s-ar putea să nu rezolve problema și ar putea cauza altele.

Sursa: 9To5Google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult