Atenție la SMS-urile primite de la Poșta Română: Hackerii folosesc identitatea companiei pentru a fura date bancare

06.08.2024
Atenție la SMS-urile primite de la Poșta Română: Hackerii folosesc identitatea companiei pentru a fura date bancare
Sursa foto: Poșta Română

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a identificat recent o campanie de phishing care folosește identitatea Poștei Române.

Cum funcționează escrocheria

Infractorii trimit SMS-uri cu link-uri periculoase, pretinzând că au legătură cu livrarea unui colet. După ce utilizatorii intră pe unul dintre ele, sunt direcționați către un site fals care imită foarte bine pagina oficială a Poștei Române.

Acolo, victimele sunt instruite să completeze trei formulare. În cel de-al treilea li se vor cere datele cardului bancar, inclusiv codul CVV/CVC, pentru a efectua o plată aparent mică.

DNSC recomandă tuturor persoanelor care primesc astfel de SMS-uri să nu acceseze link-urile respective, ci să le raporteze imediat Direcției Generale Operațiuni Tehnice la adresa de email [email protected] sau să sune la numărul de urgență 1911.

Ce să faceți dacă ați furnizat deja date personale

Dacă v-ați dat deja datele personale pe un site suspect, schimbați urgent parola de acces. In cazul in care ați oferit informații despre cardul bancar, inclusiv codul CVV/CVC, ar fi bine sa contactați imediat banca la care aveți cont.

Ca măsuri de precauție, DNSC sugerează să introduceți informațiile personale doar pe site-uri de încredere, să fiți atenți la greșelile de exprimare din SMS-urile primite și să evitați accesarea link-urilor din mesajele care vi se par suspecte.

Sursa: Directoratul National de Securitate Cibernetica – DNSC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult