Una dintre cele mai populare extensii adblock nu va mai fi disponibilă în Google Chrome

06.08.2024
Una dintre cele mai populare extensii adblock nu va mai fi disponibilă în Google Chrome

Google Chrome începe să avertizeze utilizatorii că suportul pentru extensiile adblock va înceta curând. Cu toate acestea, există o soluție.

Cel mai probabil, atunci când vă cumpărați un nou PC, printre primele programe pe care le instalați se numără și browser-ul Google Chrome. De asemenea, suntem siguri că mulți dintre utilizatori folosesc o extensie de tip adblock pentru a scăpa de reclamele nedorite.

Aici intervine problema, pentru că, de ceva timp, dezvoltatorii au fost puși față în față cu trecerea la Manifest V3 a Google Chrome, ceea ce va face ca Manifest V2 și toate extensiile construite în jurul lui să fie redundante și incompatibile. Acest lucru ar însemna sfârșitul pentru extensii precum uBlock Origin.

Dezvoltatorii vor trebui să treacă la Manifest V3 dacă vor ca extensiile lor să funcționeze în Google Chrome

Anul trecut, Google a anunțat planuri de a renunța la extensiile Manifest V2 în favoarea V3, arhitectură concepută pentru a oferi utilizatorilor o experiență mai rafinată. Începând cu luna iunie a acestui an, Google a început să lanseze un avertisment care însoțește toate extensiile Manifest V2, spunând că vor înceta în curând să mai funcționeze pe toate versiunile browser-ului Chrome.

Chrome afișează acum un avertisment și sugerează utilizatorilor să instaleze o altă extensie construită cu noul Manifest V3. Cu toate acestea, puține s-au schimbat de când a fost anunțată pentru prima dată schimbarea de la V2 la V3, iar Google respectă planul inițial. Deși uBlock Origin nu este singurul adblocker afectat, este unul dintre cele mai populare printre utilizatorii Google Chrome. În acest caz, există câteva alternative pe care Chrome Web Store le oferă, precum uBlock Origin Lite, AdBlock Plus sau Stands.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult