OpenAI a găsit soluția prin care poate detecta text scris de ChatGPT cu o acuratețe de 99,9%. De ce nu lansează software-ul pe piață?

06.08.2024
OpenAI a găsit soluția prin care poate detecta text scris de ChatGPT cu o acuratețe de 99,9%. De ce nu lansează software-ul pe piață?

Compania OpenAI spune a dezvoltat un instrument pentru a detecta conținutul generat ChatGPT. Acesta are o acuratețe de 99,9%.

Încă de la lansarea sa din 2022, ChatGPT a stârnit rapid reacții din partea profesorilor, care se temeau că elevii lor se vor baza pe acest instrument pentru a-și face proiectele. Într-o măsură sau alta, temerile lor s-au adeverit, dat fiind faptul că inteligența artificială a fost folosită de nenumărați elevi și studenți pentru a trișa la proiecte și teste.

Din acest motiv, mai multe unelte de detectare a plagiatului au fost lansate între timp, dar niciunul nu s-a dovedit suficient de eficace.

Potrivit Android Authority, OpenAI a dezvăluit că a dezvoltat o metodă pentru a detecta când cineva folosește ChatGPT pentru a scrie un eseu, spre exemplu.

Dezvoltatorul ChatGPT a creat un program care poate detecta cu precizie conținutul generat de inteligența artificială

Compania spune că tehnologia are o eficiență de 99,9%. Această unealtă utilizează un sistem capabil să prezică ce cuvânt sau expresie va urma într-o propoziție. Instrumentul de detectare AI modifică ușor caracterele, lucru care lasă niște urme. Apoi, aceste urme pot fi detectate de software-ul de detectare al AI-ului.

Se pare că această tehnologie este gata de lansare, dar compania încă nu a făcut acest lucru, deoarece proiectul a fost întâmpinat cu reacții mixte la nivel intern. Lansarea unui astfel de software ar putea face ca unii utilizatori să renunțe la ChatGPT, dar, în același timp, ar întări ceea ce a spus deja în trecut. OpenAI s-a angajat să ofere transparență în legătură cu proiectul său din domeniul inteligenței artificiale.

Există și oameni din interiorul companiei care consideră că acest tool ar trebui lansat către public. Aceștia consideră că software-ul de detectare al conținutului generat de ChatGPT ar putea fi folositor și că nu ar trebui întârziată lansarea acestuia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult