Realme va prezenta o nouă tehnologie de încărcare pe fir a smartphone-urilor la 300W

07.08.2024
Realme va prezenta o nouă tehnologie de încărcare pe fir a smartphone-urilor la 300W
Foto: Shutterstock

Update: Producătorul chinez Realme confirmat veridicitatea acestor zvonuri: noua tehnologie de încărcare prin fir la 300W va fi dezvăluită pe 14 august 2024, într-un eveniment special ce va avea loc în China.

Va fi vorba despre 828 Realme Fan Festival, care va aniversa șase ani de când Realme și-a lansat primul telefon din postura de brand independent, pe 28 august 2018 (de unde și denumirea de “828” atribuită acestui event).

Realme 300W
Foto: Realme

În timp ce modelele iPhone 15 Pro nu depășesc 30W la încărcarea pe fir, iar Samsung permite încărcarea la maximum 45W doar pentru flagship-urile de tip Galaxy 23 Ultra sau S24 Ultra, producătorii chinezi de smartphone-uri duc un adevărat război în ceea ce privește vitezele de încărcare a dispozitivelor acestora.

Conform zvonurilor, următorul pas în acest sens urmează să fie făcut de Realme, care s-ar pregăti să introducă propria soluție de încărcare pe fir, capabilă să alimenteze smartphone-urile compatibile la nu mai puțin de 300W.

Iar cei de la Realme nu ar fi singurii care ar concura în această categorie de top a încărcării pe fir: Redmi, divizie a Xiaomi, și-a anunțat încă din luna februarie a anului trecut propria soluție de încărcare pe fir la 300W. În acel moment, producătorul chinez se lăuda că un telefon cu baterie de 4100 mAh va fi complet încărcat, de la zero, în mai puțin de 5 minute. Totuși, la mai bine de un an de la acel anunț, nu a fost lansat niciun dispozitiv Redmi compatibil cu această ipotetică încărcare la 300W.

Astfel, nu ar fi de mirare dacă anunțul celor de la Realme ar avea același caracter de preview tehnologic, fără ca soluția prezentată să fie incorporată în telefoane reale pentru o bună perioadă de timp. Totuși, tot Realme s-a apropiat cel mai mult de această țintă de 300W, prin încărcarea pe fir la 240W prezentă în modelele GT5 și GT5 Neo 5.

Încărcarea la 300W ar putea debuta pe Realme GT7 Pro

Potrivit aceleiași surse, viitorul flagship al companiei – Realme GT7 Pro – ar urma să marcheze câteva alte premiere pentru un astfel de dispozitiv: certificarea IP69 pentru rezistență la praf și apă, precum și includerea cipului Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4. În aceste condiții, nu ne-ar mira dacă Realme ar inaugura această soluție de încărcare la 300W cu acest model.

GT7 Pro ar urma să beneficieze de până la 16GB de memorie RAM, până la 1TB de stocare, un obiectiv telephoto periscopic de 50MP cu zoom optic 3x, dar și de o baterie cu capacitate de cel puțin 5500 mAh.

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult