YouTube va oferi o nouă funcție. De această dată, preia inspirație de la Twitter

08.08.2024
YouTube va oferi o nouă funcție. De această dată, preia inspirație de la Twitter

YouTube va introduce o nouă funcție, similară cu una implementată deja de X (Twitter), pentru a combate dezinformarea.

Nu este pentru nimeni un secret că internetul este plin de informații trunchiate, fake news și alte materiale ce pot induce publicul în eroare. Este un lucru valabil pentru toate platformele, fie că vorbim despre Facebook, Instagram, X sau chiar YouTube.

Pentru a ajuta la combaterea acestui lucru, YouTube testează o nouă funcție care le permite utilizatorilor să joace un rol în a clarifica situația, funcționând într-un mod similar cu Community Notes regăsite pe X, anunță 9To5Google.

Înainte să devină X, Twitter a introdus o caracteristică numită Community Notes, care permitea utilizatorilor să furnizeze informații sub o postare înșelătoare sau cu informații alambicate pentru a o clarifica, de obicei, oferind link-uri pentru context suplimentar.

YouTube vrea să combată dezinformarea de pe platformă

Acum, YouTube primește ceva similar acestor Community Notes. Deși funcția încă nu are un nume, YouTube trimite invitații pentru un program pilot pentru o nouă funcție care pare că va funcționa foarte asemănător cu cea implementată în trecut de Twitter.

Cu ajutorul acestei noi funcționalități ce va fi implementată la scară largă pe YoTube, utilizatorii care găsesc un videoclip care dezinformează sau creează confuzie pot trimite o notă pentru a clarifica videoclipul, iar alți oameni pot participa cu propria lor contribuție. Astfel, se poate decide dacă o notă va fi afișată pentru clipul respectiv. Dacă o notă este aprobată, aceasta apare direct sub videoclip și poate include timpestamps pentru videoclip, pentru a indica unde există informații chestionabile.

Această funcție a fost anunțată încă din luna iunie a acestui an, dar acum a început să fie testată cu un număr restrâns de utilizatori. Totuși, pare că începe să fie disponibilă pentru tot mai mulți oameni din întreaga lume.

Google sugerează utilizatorilor să citeze sursele din care oferă informațiile. De asemenea, recomandă oamenilor să redacteze note ușor de înțeles, imparțiale, în care să ofere context care nu este deja disponibil la scară largă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult