Oppo pregătește lansarea seriei Find X8: Detalii despre modele și specificații

09.08.2024
Oppo pregătește lansarea seriei Find X8: Detalii despre modele și specificații
Sursa foto: oppo

Oppo se pregătește să debuteze noua serie Find X8. Conform cunoscutului leaker Digital Chat Station, compania va lansa trei modele: Find X8, Find X8 Pro și Find X8 Ultra.

Specificații anticipate

Deși Oppo obișnuiește să-și lanseze flagship-urile în primul trimestru al anului, zvonurile sugerează că am putea vedea noile modele mai devreme. Nu există o dată exactă, dar se vehiculează că vor fi prezentate în octombrie anul acesta. Motivul acestei posibile devansări ar fi legat de progresele înregistrate de cipset-urile de la Qualcomm și MediaTek.

Dacă nu se confirmă acest zvon, atunci ne putem aștepta la cele trei dispozitive în ianuarie-martie 2025.

Display-uri mai luminoase

Pe hârtie, noua gamă de telefoane va avea ecrane de top. Cel de pe X8 ar fi unul plat de 1.5K (1260p). Modelele X8 Pro și X8 Ultra ar veni cu display-uri curbate ușor de 1.5K, respectiv 2K (QHD). Sistemul de operare ar fi Android 15 cu interfața ColorOS 15.

Toate modelele vor folosi panouri OLED LTPO 8T. Acestea vor fi fabricate fie de Tianma Microelectronics, fie de Beijing Oriental Electronics. Se mai spune și că ecranele vor oferi îmbunătățiri în ceea ce privește luminozitatea și calitatea imaginii.

Baterii generoase și încărcare rapidă

Se presupune că modelul Ultra va beneficia de procesorul Snapdragon 8 Gen 4, în timp ce varianta standard ar putea primi MediaTek Dimensity 9400. Rămâne de văzut ce alegere va face Oppo pentru modelul Pro.

Digital Chat Station a dezvăluit și capacitățile bateriilor: 5600 mAh pentru X8, 5700 mAh pentru X8 Pro și 6100 mAh sau 6200 mAh pentru modelul X8 Ultra.

Deși detaliile despre vitezele de încărcare nu au fost specificate, ne așteptăm la suport pentru încărcare rapidă.

Camere foto și alte caracteristici

Find X8 Ultra se anunță foarte bun pe partea de fotografii. Scurgerile de informații spun că are un sistem quad-camera ce include două camere periscop pentru zoom. Modelul Pro va împărtăși această configurație cu două camere periscop, în timp ce varianta standard va avea probabil o configurație triplă.

Alte caracteristici notabile includ un senzor de amprentă optic pentru modelul standard, unul ultrasonic pentru Pro și Ultra și suport pentru conectivitate prin satelit bidirecțională (probabil doar pentru Ultra).

Seria Oppo Find X8 se anunță a fi una dintre cele mai interesante lansări în lumea smartphone-urilor. Cu trei modele care acoperă diverse segmente ale pieței de top, compania pare pregătită să concureze cu giganți precum Samsung și Apple.

Sursa: GSMArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult