De ce sunt atrași oamenii de jocuri de noroc? (P)

13.08.2024
De ce sunt atrași oamenii de jocuri de noroc? (P)

Este în firea noastră umană să fim tentați de puterea norocului, să ne dorim varianta ideală în care, prin cea mai rapidă cale, să obținem un câștig de orice fel. În mod normal, știm că banii și orice avantaje cu valoare materială sunt elemente primite în urma muncii pe care o prestăm (după cum spune un celebru proverb românesc, bazat pe înțelepciunea populară – „după muncă, și răsplată”).

Până și în basme apar situații în care eroul principal, chiar și sărac, ajunge bogat peste noapte, grație unui context favorabil.

Fascinația îmbogățirii rapide este un laitmotiv al multor povești, iar în viața de zi cu zi, deși acționăm rațional, suntem atrași de marile premii la concursuri și la jocuri de loterie. În cazul câștigurilor de top, poate fi vorba despre valori substanțiale care pot schimba cursul vieții, prin latura financiară. La jocuri de noroc, cel mai des nu sunt implicate însă premii de valoare atât de mare. Jackpoturile la păcănele și marile premii la loto vin la pachet cu șanse invers proporționale cu valoarea acestora.

La cele mai multe jocuri de cazinou, inclusiv la sloturi online, jucătorul știe că poate avea acces la posibile câștiguri de diverse valori, acordate în mod aleatoriu. Aici apare și farmecul – ești sau nu norocos, într-un anumit moment?! Jocul pentru distracție presupune concentrarea pe experiența în sine, iar în cele mai multe cazuri, chiar dacă sunt consemnate câștiguri, acestea nu au puterea de a revoluționa perspectivele jucătorului, ci doar de a oferi satisfacție deosebită, clipe cu totul memorabile.

Popularitatea globală a jocurilor de noroc în cazinouri

La o simplă căutare pe Google, se poate afla că aproape 2 miliarde de oameni de pe planetă au practicat jocuri de cazinou anul trecut. Vorbim, așadar, de 1 din 4 persoane de pe glob, iar cei mai mulți dintre ei au ales varianta online.

18+ – 1

Nu doar în străinătate, ci și în România, țară privită drept model în ceea ce privește piața jocurilor de noroc, cu operatori licențiați ONJN încă din 2015, dar și mai noi, așa cum este Player Cazino – brand ajuns rapid în topul popularității.

De unde această dorință de a practica jocuri de noroc în general și jocuri de cazinou în special?

Dorința de a câștiga bani este unul dintre răspunsuri, dar nu cel central. Orice om rațional știe că doar un loc de muncă va aduce cu siguranță bani, în timp ce jocul de cazinou nu are o astfel de menire. Totuși, sentimentele resimțite în timpul jocului, suspansul, adrenalina și emoțiile specifice sunt cele care aduc farmec acestei activități de divertisment.

Jocurile de cazinou – evadare din cotidian, experiențe deosebite

De la filme cu James Bond jucând baccarat până la seriale cu oameni obișnuiți distrându-se la cazinouri din Las Vegas, mereu observăm o eleganță aparte a jocurilor de profil. Este o lume diferită, o evadare din cotidian, o ieșire spre un tărâm strălucitor.

Norocul poate fi de partea ta, deși este o posibilitate destul de mică. Să îți testezi norocul este un sentiment plăcut, fie că răzuiești un loz, aștepți extragerea numerelor la loto, pariezi la ruletă, mizezi pe mâna ta de cărți la poker sau aștepți rezultatul unei rotiri la aparatul de sloturi.

Nimănui nu-i place să piardă bani, și totuși oamenii revin la jocuri de noroc chiar dacă au avut lozuri necâștigătoare, au ales numere „greșite” pe biletul de loterie, au pariat eronat la ruletă, nu au avut instincte bune sau mâini favorabile la poker ori rotirile la păcănele nu le-au aliniat simbolurile câștigătoare.

18+ – 1

În final, totul este despre acele momente de distracție și despre aventura de căutare a câștigurilor, spiritul competiției în jocuri în care ai șanse egale cu alte persoane, indiferent de statut social sau orice alte elemente de diferențiere. Chiar și dacă ai câștigat în unele rânduri, tot vrei să continui să îți încerci norocul în alte momente.

Jocurile de noroc sunt dedicate în exclusivitate persoanelor care au împlinit 18 ani. Fii responsabil!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News