Realme introduce încărcarea la 320W: Cât timp îi ia telefonului să ajungă la 100%

14.08.2024
Realme introduce încărcarea la 320W: Cât timp îi ia telefonului să ajungă la 100%

Realme a prezentat azi, în cadrul evenimentului 828 Fan Fest, o tehnologie superioară de încărcare prin fir. Denumită 320W SuperSonic Charge, ea promite încărcarea completă a unui smartphone într-un timp record. În plus, compania a confirmat că va debuta seria de telefoane Realme 13 și o baterie pentru smartphone-urile pliabile.

Dacă e să ne luăm după informațiile recente, noua tehnologie de încărcare prin fir ar bate recordul setat de Redmi cu 25 de secunde. Dacă Realme poate încărca un telefon de la 0 la 100% în 4 minute și 30 de secunde, rivalii au reușit să o facă în 4 minute și 55 de secunde (folosind o baterie de 4.000 mAh).

Cu toate acestea, nu se știu detalii despre cât de mare este celula bateriei folosite de Realme pentru test, așa că nu putem fi absolut siguri că ei chiar sunt mai rapizi.

Încărcare ultra-rapidă: 26% într-un minut

Conform Chase Xu, vicepreședintele companiei, bateria ce folosește noua tehnologie poate ajunge de la 0 la 26% într-un minut. Pentru a atinge 50%, sunt necesare doar 2 minute.

Așa-numitul „miracol de 4 minute”, denumire dată chiar de Realme, înseamnă că puteți pune telefonul la încărcat și, cât ați zice peste, bateria va fi ajuns deja la 100%. Adaptorul de 320W a primit numele Pocket Cannon („tunul din buzunar”). Densitatea lui de putere este de 3.3W/cm³.

Capacități de încărcare

Acest Pocket Cannon are două ieșiri USB Type-C pentru încărcare simultană, oferind până la 65W pentru laptopuri compatibile și până la 150W pentru smartphone-urile companiei. De asemenea, suportă SuperVOOC și UFCS până la 320W.

Protecție împotriva defecțiunilor electrice

Evenimentul organizat de Realme a fost folosit și pentru a debuta o baterie cu 4 celule individuale și o capacitate de 4.420 mAh pentru telefoane pliabile. Fiecare celulă are o grosime de sub 3 mm, iar capacitatea de încărcare este cu 10% mai mare comparativ cu designurile cu care suntem obișnuiți.

Transformatorul de tensiune AirGap, prezentat în cadrul aceluiași eveniment, va proteja bateria de defecțiuni electrice. Acesta poate să limiteze tensiunea la 20V cu ajutorul conversiei electromagnetice fără contact. Eficiența termică rezultată este de 98%, ceea ce ar însemna, în teorie, zero probleme de supraîncălzire.

Realme continuă să inoveze în domeniul tehnologiei pentru smartphone-uri, iar 320W SuperSonic Charge reprezintă un pas înainte în ceea ce privește încărcarea prin fir.

Sursa: GSMArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult