Honor Magic 6 Pro primește eye-tracking. Vom putea controla telefonul doar cu ochii

15.08.2024
Honor Magic 6 Pro primește eye-tracking. Vom putea controla telefonul doar cu ochii

Honor a uimit lumea tehnologiei în februarie anul acesta, când a devenit primul brand de smartphone-uri care a debutat tehnologia eye-tracking. Dacă această funcționalitate a fost disponibilă până acum doar pentru utilizatorii din China, ea va putea fi folosită la nivel global de pe 27 august pe modelul Magic 6 Pro.

Beneficiile eye-tracking

Inițial, tehnologia a fost prezentată în cadrul evenimentului Mobile World Congress 2024. Acolo, compania a demonstrat, via o aplicație special creată, capacitatea de a controla o mașină de la distanță folosind doar mișcările ochilor.

La baza eye-tracking stă un sistem complex care îmbină hardware-ul avansat cu inteligența artificială. Cu ajutorul acestuia, utilizatorii pot naviga prin aplicații, deschide notificări și chiar controla funcții ale telefonului doar cu ochii, relaxându-și, astfel, degetele.

Ce va însemna pentru persoanele cu dizabilități

Impactul cel mai important se va resimți în domeniul accesibilității pentru utilizatorii cu dizabilități, pentru care utilizarea dispozitivelor poate fi extrem de dificilă. Compania a colaborat îndeaproape cu fundații internaționale dedicate persoanelor cu scleroză laterală amiotrofică (SLA, pe scurt) și alte afecțiuni care limitează mobilitatea.

Limore Noach, director executiv al Fundației SLA din Olanda, subliniază importanța inovației: „Ochii sunt adesea ultima parte a corpului care își păstrează funcționalitatea în cazul persoanelor cu scleroză laterală amiotrofică. Această tehnologie le oferă o modalitate de a rămâne conectați și activi, în ciuda limitărilor fizice”.

Odată cu lansarea sistemului de operare MagicOS 8.0, tehnologia de urmărire a ochilor va fi disponibilă inițial pe modelul Magic 6 Pro. Compania are planuri de extindere la alte dispozitive în viitor.

Planuri de viitor pentru Honor

Compania are și alte planuri și dezvoltă, în prezent, o interfață creier-computer, care ar putea permite controlul dispozitivelor prin intermediul gândurilor.

În timp ce beneficiile tehnologiei de urmărire a ochilor sunt evidente, există și provocări de care trebuie ținut cont. Preocupările legate de posibilele erori de interpretare a mișcărilor oculare și confidențialitatea datelor biometrice sunt aspecte pe care Honor le ia în considerare.

Tehnologia eye-tracking ce va debuta la nivel global săptămâna viitoare pentru Magic 6 Pro este un pas important către un viitor în care interacțiunea om-mașină devine mai naturală și îi include pe toți membrii societății.

Sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult