Epic Games Store a fost lansat pentru iOS în Europa. Aplicația devine globală pentru utilizatorii Android

16.08.2024
Epic Games Store a fost lansat pentru iOS în Europa. Aplicația devine globală pentru utilizatorii Android

Epic Games, creatorul Fortnite, a anunțat oficial că aplicația Epic Games Store a fost lansată pe iOS și Android.

Noul magazin de aplicații al Epic Games a fost lansat astăzi, 16 august 2024, pentru iOS și Android. Doar utilizatori iPhone din Europa îl vor putea folosi, dar aplicația este disponibilă pentru descărcarea pentru utilizatorii Android din întreaga lume.

Magazinul de aplicații se lansează cu jocuri precum Fortnite, Rocket League Sideswipe și Fall Guys. Compania spune că lucrează și cu alți dezvoltatori care să își lanseze jocurile pe Epic Games Store în viitor.

De asemenea, Epic Games își aduce jocurile și în magazinul mobil independent AltStore PAL, care a anunțat ieri că magazinul său de aplicații va fi disponibil gratuit datorită unui grant de la Epic Games.

Epic Games Store a fost lansat oficial pentru dispozitivele mobile

„Lansăm pe dispozitive iOS din Uniunea Europeană datorită Digital Markets Act, dar Apple încă blochează toți ceilalți utilizatori iOS din afara Europei să acceseze Fortnite și Epic Games Store pentru iOS”, a spus compania în comunicatul de presă publicat astăzi.

„Lucrurile se schimbă și ecosistemul mobil se deschide, în sfârșit, către concurență. Suntem recunoscători Comisiei Europene pentru că a făcut posibilă lansarea Epic Games Store și că a oferit jocurile noastre utilizatorilor iOS din Uniunea Europeană. Acum, utilizatorii europeni de iOS și toți utilizatorii de Android pot accesa magazinul și jocurile noastre, așa cum au putut face întotdeauna pe platforme deschise precum PC și Mac. Lupta este departe de a fi încheiată, dar acesta este un progres tangibil pentru dezvoltatori și consumatori care pot începe să beneficieze de concurență și alegere”, a declarat Tim Sweeney, CEO și fondator, Epic Games.

Pentru moment, compania spune că „procesul de instalare a Epic Games Store pe iOS și Android este lung, deoarece Apple și Google introduc intenționat experiențe de instalare de proastă calitate, încărcate de mai mulți pași, setări confuze ale dispozitivului și pagini ce induc frică.” Totuși, Epic Games a publicat videoclipuri pentru a ghida utilizatorii prin pașii pe care trebuie să-i facă pentru a instala Epic Games Store pe iOS și Android.

VIDEO iOS:

VIDEO Android:

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult