Galaxy Ring, cel mai recent inel inteligent de la Samsung: Un gadget cu probleme neașteptate?

23.08.2024
Galaxy Ring, cel mai recent inel inteligent de la Samsung: Un gadget cu probleme neașteptate?
Sursa foto: Samsung

Când a fost lansat pentru prima oară, Galaxy Ring a fost lăudat de Samsung ca inelul inteligent care promitea un mod unic de a interacționa cu tehnologia purtabilă.

Totuși, iată-ne o lună și un pic mai târziu, când se pare că dispozitivul ar avea deja o problemă: nu poate fi reparat, ci doar înlocuit cu totul.

De ce nu poate fi reparat

Descoperirea ar fi fost făcută de americanii de la iFixit, un site care oferă ghiduri online gratuite de cum să-ți repari gadget-urile. Conform acestora, inelul ar avea un design care-l face imposibil de reparat dacă se strică.

Care sunt principalii vinovați, după părerea lor? Construcția internă și bateria dispozitivului.

Ce a dezvăluit scanarea CT

Experții au scanat-o pe prima și au văzut că partea interioară este înconjurată de un strat de rășină epoxidică, sub care se află bateria cu litiu-ion și restul circuitelor.

Placa de circuit este conectată la baterie printr-un conector de presiune, o soluție fără sudură folosită în cazurile în care lipsa de spațiu sau natura materialului face dificilă sudarea componentelor. Această configurație face imposibilă accesarea plăcii fără a deteriora bateria.

Bateria este sigilată în interiorul inelului

Dacă tot vorbim despre acumulatorul cu litiu-ion, acesta a fost proiectat de Samsung pentru aproximativ 400 de cicluri de utilizare.

Odată ce se degradează, devine imposibil de înlocuit, pentru că este sigilat în interiorul dispozitivului. Încercarea de a ajunge la el pentru a-l înlocui ar implica distrugerea completă a inelului.

Impactul asupra mediului

În cazul în care cei de la iFixit au dreptate, pentru că doar ei l-au testat în acest fel până acum, deci trebuie să așteptăm și alte păreri, posibilitatea unor deteriorări accidentale pentru un dispozitiv conceput să fie purtat zilnic nu poate fi ignorată.

Concluziile la care au ajuns cei care au scanat dispozitivul atrag atenția asupra importanței de a avea un design sustenabil și ușor de reparat pentru dispozitivele pe care le folosim zi de zi.

Galaxy Ring oferă o experiență unică în domeniul tehnologiei purtabile, dar aparenta sa natură de unică folosință ridică întrebări cu privire la viabilitatea pe termen lung și impactul asupra mediului înconjurător.

Sursa: Gadgets360

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult